Gemeente Bussum

TPG Post vernieuwt en verplaatst brievenbussen in Naarden en Bussum tpglogo.jpg

Van 3 juli tot en met 7 juli aanstaande gaat TPG Post het nieuwe model brievenbussen plaatsen in Naarden en Bussum.

Het betreft de postcodegebieden 1401 tot en met 1406, 1411 en 1412. De brievenbus heeft een volledig nieuw design en is conform de nieuwe huisstijl van TNT Post oranje. Tevens heeft TPG Post besloten in sommige gevallen de locaties van de brievenbussen aan te passen aan het huidige gebruik en wensen van klanten.

De komende jaren vervangt TPG Post op zon 17.500 locaties in Nederland de tweelingbrievenbussen. De vervanging van de brievenbussen vindt gefaseerd plaats.Naar verwachting wordt dit project in 2008 afgerond.

Gebruiksvriendelijke brievenbus

De brievenbus is niet alleen qua uiterlijk met zijn tijd meegegaan. Ook het gebruiksgemak is verbeterd. De capaciteit van de brievenbus is vergroot waardoor het minder vaak voorkomt dat de brievenbus (over)vol is. Ook is de informatie over bijvoorbeeld lichtingstijden verbeterd. De brievenbus is ontworpen door NPK Industrial Design uit Leiden.

Aanpassingen locaties

TPG Post heeft tevens besloten een aantal locaties van de brievenbussen aan te passen aan het huidige gebruik en wensen van klanten. Dit betekent dat een beperkt aantal brievenbussen in juni zowel vervangen als verplaatst worden.

TPG Post houdt ten behoeve van klanten rekening met een aantal factoren bij de keuze van de locaties van de brievenbussen. Staan deze ruim in het zicht? Staat de bus voor klanten op een logische, handige en veilige plek. Worden de bussen op deze plek vernield? Staan er genoeg bussen op die bepaalde plek? Zijn ze makkelijk te legen en te onderhouden? Maakt de klant wel gebruik van de bus of zijn ze praktisch leeg? Verder moet in woonkernen met meer dan 5.000 inwoners binnen een straal van 500 meter een brievenbus ter beschikking staan (bij minder dan 5.000 inwoners tenminste binnen een straal van 2500 meter). Dit zijn voorbeelden van afwegingen bij de plaatsing van een brievenbus. Het bedrijf gaat daarbij uit van een zo goed mogelijke en doelmatige verdeling van de locaties. TPG Post plaatst daarom brievenbussen bij onder andere winkelcentra, aan het begin van een woon- of bedrijvenwijk of een andere centrale plek in de gemeenschap.

Jaarlijks 4500 oranje brievenbussen

De plaatsing van het nieuwe model brievenbus valt samen met de invoering van de nieuwe huisstijl van TPG Post. Vanaf 1 januari aanstaande worden de rode iconen van TPG Post - zoals brievenbussen, bedrijfsmiddelen en gebouwen - geleidelijk aangepast aan de nieuwe TNT Post huisstijl en kleuren de komende jaren oranje. In het najaar van 2006 doopt Koninklijke TPG Post haar naam om in Koninklijke TNT Post. De huisstijloperatie is een logisch gevolg van de naamswijziging van TPG in TNT. Vanaf januari 2006 tot en met december 2008 worden jaarlijks in Nederland 4500 oranje brievenbussen conform het nieuwe model geplaatst.

Info

Voor meer informatie over de precieze locaties van de brievenbussen kunnen consumenten bellen naar TPG Post Klantenservice Consumentenmarkt (058) 233 33 33. In het geval van een verplaatsing informeert TPG Post consumenten twee weken week voor de verplaatsing van de brievenbus aan de hand van speciale informatie op de brievenbus.

Een aannemer verzorgt de vervanging van de brievenbussen. Dit houdt in dat de aannemer het frame van de bussen uitgraaft, plaatst en de locaties opnieuw bestraat.