Wereldprimeur van Floating Bed door de nederlandse ..........

Universe architecture

Wereldprimeur van Floating Bed door de nederlandse architect Janjaap Ruijssenaars

AMSTERDAM, July 3 /PRNewswire/ --
Conventionele meubelen staan in contact met de aarde door zwaartekracht. Floating Bed trotseert deze oerkracht en valt van de aarde af. Vier dunne staalkabeltjes houden het object bewegingsloos op z'n plaats en vormen het enige contact met de grond.

Floating Bed kan door innovatief gebruik van magneetmateriaal 900 kilo dragen. Dit maakt het object niet alleen geschikt als bed, maar ook als sofa, Japanse eettafel, display voor producten of als ondergrond voor een zwevend paviljoen. Naast de diverse toepassingsmogelijkheden is Floating Bed bovenal een eyecatcher.

Architect Janjaap Ruijssenaars (33) werkte de afgelopen zes jaar in samenwerking met verschillende specialisten, waaronder Bakker Magnetics, aan de ontwikkeling van Floating Bed. De toepassing is pas sinds kort technisch mogelijk. Het magnetisch veld boven op Floating Bed is verwaarloosbaar klein, waardoor bankpasjes niet gewist worden.

Floating Bed beleefde in juni 2006 haar wereldprimeur met de presentaties van het schaalmodel (1:5) op de Miljonaire Fair in Kortrijk en de 100Designbeurs in Rotterdam. Het concept en de verschillende gebruiken zijn geregistreerd en beschermd door ontwerper Janjaap Ruijssenaars.

Extra:

Het object kan gezien worden als de gevangen monoliet uit de film '2001: A Space Odyssey'. De monoliet, zo suggereren regisseur Stanley Kubrick en science-fiction schrijver Arthur C. Clarke, moet door andere krachten gemaakt zijn dan die verantwoordelijk voor de ronde hemellichamen en andere, vrijere vormen zoals organismen. De rechthoek als metafoor voor intelligentie.

Subtitel van Floating Bed: 2001 A Spaed Oddity (2001: Een Voorspelde Rariteit)

Richtprijzen:

Floating Bed 1:5 - EUR 115.000

Floating Bed 1:1 - EUR 1.200.000

ir. Janjaap Ruijssenaars is oprichter van Universe Architecture. Zijn werk begeeft zich op het snijvlak van architectuur, stedenbouw en design. Door deze drie gebieden op elkaar te laten reflecteren ontstaan fascinerende nieuwe ideeën en vormen. Floating Bed is daarvan een fraai voorbeeld.

Een foto van Floating Bed is (rechtenvrij) beschikbaar via ANP Fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.

www.perssupport.nl/bijlage.php?id=472&bestand=Floating20Bed20by20Janjaap20Ruijssenaars.JPG