Politieberichten Heuvelrug

Utrecht, 03-07-2006

Verdachten aangehouden na overvallen

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- De politie heeft drie verdachten aangehouden voor twee overvallen gepleegd in februari 2006. Op 11 februari werd een vrouw overvallen toen zij omstreeks 01.00 uur thuiskwam bij haar woning aan de Kievit. Toen zij voor de deur stond kwam er plotseling een onbekende man aanlopen. Deze man begon hard aan haar tas te rukken en de vrouw kwam ten val. De verdachte wist op een gegeven moment toch de tas los te krijgen en verdween.

Op maandag 20 februari 2006 werd omstreeks 22.50 uur een overal gepleegd op een restaurant aan de Traaij. Een medewerkerster sloot de zaak af en plotseling zag zij twee mannen voor zich staan. Zij moest onder bedreiging de dagopbrengst afgeven en de daders vluchten vervolgens weg.

Middels persberichten en een uitzending van bureau Hengeveld werd aandacht

voor deze overvallen gevraagd. Vorige week werden drie personen in de leeftijd van in de leeftijd van 17 tot 19 jaar uit Driebergen/Rijsenburg aangehouden. Op dit moment zitten deze personen nog vast.

Oproep getuigen: mishandeling

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag 2 juli is een 22-jarige inwoner van Veenendaal op de Markt mishandeld. Rond 04.45 uur liep de Veenendaler over de Markt en liep hij per ongeluk tegen een stapel stoelen op een terras aan die omvielen. Een nog onbekende man liep vervolgens op de Veenendaler af en begon hem hard te slaan. De man liep door de mishandeling diverse verwondingen op aan zijn gezicht.

Het signalement van de dader luidt als volgt:

Blanke man, blond, kort haar met inhammen, ongeveer 1.95 m lang, breed gezicht en gespierd, breed postuur. Ongeveer 26 28 jaar oud. De man droeg een blauwe spijkerbroek met een lichtgekleurd t-shirt.

De politie onderzoekt de mishandeling en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie in Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844.

Oproep getuigen: winkeldiefstal Kerkewijk

VEENENDAAL Vrijdagavond 30 juni rond 18.15 uur hield winkelpersoneel van een supermarkt aan de Kerkewijk een verdachte van winkeldiefstal aan. De politie is op zoek naar getuigen die het incident in de winkel hebben gezien.

Toen winkelpersoneel de indruk kreeg dat de man goederen uit de winkel wilde meenemen zonder te betalen, versperde het personeel de uitgang van de winkel om te verhinderen dat de man er vandoor ging.

De man is vervolgens bij zijn vlucht naar buiten tegen een schuifdeur aangekomen en gewond geraakt aan zijn hoofd. De vraag is hoe dit heeft kunnen gebeuren. De man geeft hiervan het winkelpersoneel de schuld.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen die zich in of buiten de winkel bevonden en meer kunnen vertellen over het incident, contact op te nemen met de politie in district Heuvelrug. Getuigen kunnen bellen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding internettende fietsendief

VEENENDAAL De politie heeft maandag 19 juni een 22-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De man wordt ervan verdacht tenminste 17 fietsen te hebben gestolen in Veenendaal. De man bood de fietsen op internet te koop aan.

In mei kreeg de politie informatie dat in een schuur in Overberg gestolen fietsen zouden staan. De politie nam een kijkje en trof daar meerdere fietsen aan, een aantal opengebroken fietssloten en veertien kapotte jasbeschermers (plastic kappen op fiets). De politie nam alles in beslag en startte een onderzoek. Half juni werd de Veenendaler aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tenminste 17 fietsen te hebben gestolen. Uit onderzoek bleek ook dat de man de fietsen via internet doorverkocht.

Omdat van de drie gestolen fietsen die in de schuur zijn teruggevonden aangifte was gedaan, kon de politie de rechtmatige eigenaren opsporen. Zij hebben hun fiets inmiddels terug. De politie adviseert dan ook altijd aangifte te doen, zodat zij de eigenaar van gestolen goederen kan traceren. De Veenendaler zit in voorarrest en zal op 8 augustus voor de rechter moeten verschijnen.

Wanneer voor een relatief laag bedrag een fiets te koop wordt aangeboden, op straat of via internet, dan is de fiets vaak gestolen. Kopers van deze fietsen maken zich dan schuldig aan heling wat ook strafbaar is. Het beste is om een fiets te kopen bij een erkende fietshandelaar of een aankoopbon te vragen als de verkoop via een tussenpersoon of internet geschiedt.

Onderzoek vernieling monument loopt nog steeds

RENSWOUDE Begin juni ontving de politie een anonieme tip over de vernieling van het oorlogsmonument in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april. Naar aanleiding van die tip heeft de politie drie personen gehoord. Helaas hebben de tip en de verhoren geen resultaat opgeleverd.

De politie wil nog steeds graag in contact treden met mensen die meer kunnen vertellen over de vernieling van het oorlogsmonument en de eventuele daders. Het onderzoek loopt nog steeds door.

Getuigen die iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug via tel. 0900-8844 (lokaal tarief). Mensen die zich niet met naam bij de politie willen of durven melden, kunnen bellen met de anonieme tiplijn M. via 0800-7000.

De vernieling van het oorlogsmonument vond plaats in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april tussen 01.30 en 02.00 uur. Onbekenden legden autobanden tegen het monument, overgoten de banden met benzine en staken ze vervolgens in brand.

Een buurtonderzoek dat vlak na de vernieling werd gehouden, leverde weinig informatie op.