Politieberichten Eemland noord, 12.20 uur

Utrecht, 03-07-2006

Conflict loopt uit de hand

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Een woordenwisseling op het Grootzeil liep zaterdagavond 1 juli geheel uit de hand. Een 62-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg raakte gewond en een 27-jarige Bunschoter werd aangehouden voor mishandeling.

Op de bewuste avond was de later aangehouden verdachte aanwezig bij een barbecue die plaatsvond bij een woning aan het Grootzeil. Een buurman was het kennelijk niet eens met de georganiseerde gebeurtenis en maakte opmerkingen naar de aanwezigen. Uiteindelijk leidde dit tot een escalatie waarbij de verdachte op het slachtoffer afliep en hem een trap op het hoofd gaf. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan het hoofd en werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Autokraker aangehouden

BAARN- Op maandagochtend werd een autokraker aangehouden. Omstreeks
01.55 uur reed een agent in een burgerauto (niet opvallende politieauto) over de Spoorstraat. De agent zag dat een autoruit was ingeslagen. Kort hiervoor was de agent hier nog langsgereden en toen was de ruit nog heel.

De verdachte moest dan nog wel in de buurt zijn. De agent keek uit naar hem en tot zijn verbazing zag hij enkele minuten later de 30-jarige verdachte uit Baarn in de net opengebroken auto zitten. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Veel te hard en onder invloed

SOEST- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 05.45 uur zagen agenten een auto hard rijden over de Koninginnelaan. De agenten zagen de auto zelfs loskomen van de grond nadat een drempel was genomen. Hierbij vlogen de vonken onder de auto vandaan.

De bestuurder, een 25-jarige man uit Soest, kreeg een stopteken. Hij bleek te hebben gedronken en blies 315 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Een aantal uren daarvoor, om 00.01 uur, werd op de Eigendomweg een 27-jarige inwoner van Den Haag aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Bij een routinecontrole moest de man blazen op de ademtestapparatuur en volgde een uitslag van 300 ug/l. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen aanrijding

BAARN De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die donderdagmorgen 29 juni, rond 11.15 uur plaatsvond op de Stationsweg.

Rond dat tijdstip fietste het 19-jarige slachtoffer, een inwoonster van Baarn, over de Stationsweg in de richting van het station. Gekomen op de kruising van de Prins Hendriklaan met de Vondellaan naderde een automobilist de kruising uit de richting van de Prins Hendriklaan. Hij zag de vrouw over het hoofd en reed haar aan op de voormelde kruising. Na de aanrijding, waarbij het slachtoffer op het wegdek kwam te vallen reed de man door, zonder zijn gegevens achter te laten, in de richting van de Lt. Generaal van Heutzlaan.

Het slachtoffer liep schaafwonden en kneuzingen op en heeft zich daarvoor moeten laten behandelen in het ziekenhuis.

Van de auto en/of inzittenden is geen signalement bekend.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het wijkteam Baarn op telefoonnummer 0900-8844.