Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 juli 2006

Snorfietser gewond

Holten

Een 75 jarige snorfietser uit Deventer is bij een aanrijding op de Deventerweg in Holten licht gewond geraakt. De man reed op zondag 2 juli om 18.40 uur over het fietspad in de richting van Deventer. Een 20 jarige Holtense automobiliste kwam vanaf de Oude Stationsweg en stak over naar de parallelweg van de Deventerweg. Hierbij zag zij de 75 jarige man die voor haar van rechts kwam over het hoofd en reed hem aan. De man werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-083923)

Politie houdt vermoedelijke inbreker aan

Enschede

De politie kreeg op zondag 2 juli om 23.20 uur een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Blekerstraat in Enschede. Ter plaatse zagen politieagenten dat een aantal ruiten waren vernield. Ook werden zowel binnen als buiten het pand bloedsporen aangetroffen. De politie stelde direct een onderzoek in. Op de Veldkampstraat troffen politieagenten een half uur later een 23 jarige man met bebloede handen. Verder verkeerde de man vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. Hij werd aangehouden en voor verhoor opgesloten. Nader sporenonderzoek zal moeten uitwijzen of de verdachte verantwoordelijk kan worden gesteld voor de inbraak. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er is weggenomen. (06-084002)

Agressieve dronken man twee keer aangehouden

Almelo

Op zondag 2 juli om 20.00 uur werd de komst van de politie verzocht op de Waag in Almelo. Een agressieve dronken man zou met terrasstoelen hebben gegooid en voorbijgangers hebben lastiggevallen. Politieagenten troffen op het terras van een horecagelegenheid de 35 jarige man uit Almelo. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn en werd voor openbare dronkenschap aangehouden. De man kon om 22.05 uur het politiebureau met een bekeuring verlaten. Om 23.25 uur kon de politie wederom naar de Waag. De 35 jarige was weer teruggegaan naar de horecagelegenheid om verhaal te halen. Bij het zien van de agenten liep de man kwaad naar de politieauto en sloeg tegen de linkerbuitenspiegel aan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij ter ontnuchtering en voor verhoor opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-084000)

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Vriezenveen

Twee jongens uit Wierden van 15 en 16 jaar hebben bij de politie aangifte van mishandeling gedaan. De twee waren op zaterdag 1 juli uitgeweest in Vriezenveen. Rond middernacht gingen zij naar de feesttent aan het Manitobaplein. Daar werden zij lastig gevallen door een jongen waarna een woordenwisseling ontstond. De onbekende jongen haalde wat vrienden op waarna de twee Wierdenaars door een aantal jongens werd mishandeld. Toen het geweld stopte liepen de slachtoffers naar de uitgang en werden door personeel van de tent naar hun fietsen begeleid. De jongens stapten op hun fiets en reden huiswaarts. Op het Westeinde werden de jongens opgewacht door een vijftal knapen die zich in de bosjes hadden verstopt. De twee jongens werden opnieuw belaagd en konden met moeite wegkomen. De 16 jarige Wierdenaar is vermoedelijk enige tijd buiten bewustzijn geweest en kan zich niet herinneren hoe hij is weggekomen. Uitendelijk wisten de jongens zich in veiligheid te brengen. De volgende dag moest de 16 jarige zich onder doktersbehandeling stellen. Hij bleek een gebroken neus en een hersenschudding te hebben. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en verzoekt hen contact op te nemen met de afdeling Vriezenveen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (06-083808)

Wielrenner gewond naar ziekenhuis

Rossum

Een 37 jarige wielrenner uit Overdinkel is bij een aanrijding op de Tramweg in Rossum gewond geraakt. De man fietste op zondag 2 juli om 12.55 uur over de Tramweg. Aangekomen bij de kruising met de Molenstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen hem en een 20 jarige automobiliste uit Overdinkel. De wielrenner raakte gewond en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-083831)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --