Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 3 juli 2006


Persbericht

Papiercontainers uitgezet in De Wolden

In Drogteropslagen, Fort, Veeningen, de Wijk, Ruinen en Ruinerwold heeft de gemeente De Wolden als proef papiercontainers uitgezet. Het gaat om oude (gereinigde) grijze containers die nu dus dienst gaan doen als papiercontainers. De containers worden tot en met 15 juli bij de 4.000 adressen in de genoemde dorpen afgegeven.

De 'papierproef' duurt drie jaar. Zijn de resultaten positief, dan krijgen ook alle andere huishoudens een papiercontainer. Dat zullen dan de oude groene containers zijn, die over een jaar of drie moeten worden vervangen. Zijn de resultaten niet positief, dan stopt de gemeente met het inzamelen van papier met containers.

De huishoudens die geen papiercontainer krijgen, kunnen hun oud papier gewoon aan blijven bieden op de manier die ze nu gewend zijn.

Meer informatie over de papiercontainers staat vermeld in de Afvalkrant De Wolden, deze is huis-aan-huis verspreid in de gemeente De Wolden. De Afvalkrant gemist? Deze krant is nog na te bestellen bij Gemeentevoorlichting, tel. (0528) 378 240.

//////////////////////////////////




Gemeente De Wolden