Politie Zuid-Holland-Zuid

02/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 03-07-2006 o persberichten district II weekend

VERKEERSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Tijdens een verkeerscontrole op de Helling hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 11 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 10 bestuurders die geen autogordel droegen en 1 bestuurder die niet handsfree belde. Ze hielden de controle op vrijdag 30 juni 2006 van 0.900 tot 13.30 uur. In totaal werden ongeveer 120 voertuigen gecontroleerd.

TE VEEL GEDRONKEN; 18 AANHOUDINGEN
REGIO- Met het mooie weer, de geopende terrasjes en de lange avonden gebeurt het wat vaker dat de Politie Zuid-Holland-Zuid weggebruikers aanhoudt omdat zij te veel gedronken hebben. Alcoholcontroles gaan het hele jaar door omdat alcohol en deelneming aan het verkeer niet samengaat. Tijdens surveillance op willekeurige momenten en willekeurige locaties door de politieregio Zuid-Holland-Zuid zijn tussen vrijdag 30 juni 16.00 uur en zondagmiddag 2 juli 15.00 uur 18 weggebruikers aangehouden die onder invloed van alcohol deelnamen aan het verkeer.

BLAUW OOG
SLIEDRECHT- Op 30 juni rond 22.00 uur vertrokken agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid naar een melding van een vechtpartij aan het Burgemeester Winklerplein. Daar aangekomen zagen zij een 21-jarige man uit Sliedrecht staan die verklaarde dat hij was geslagen door een onbekende jongen. Hij liep over de weg en werd uitgescholden door een groep jongens. De 21-jarige stak daarop zijn middelvinger in de lucht en moest dat bekopen met klappen van diverse jongens. Hij liep een blauw oog op. De politie stelt een onderzoek in.

CONIFEREN IN BRAND
LEERDAM- Aan de Brunellaan werden op zaterdag 1 juli rond 00.15 uur een aantal Coniferen in brand gestoken. Dit was ter hoogte van de speeltuin. De brand was snel onder controle. Op de Valkhof is een kwartier later een haag struiken over een lengte van 5 a 6 meter in brand gestoken. Rond 05.45 uur kwam vanaf het DR.C. Voogdplein een melding binnen van het in brand steken van een Conifeer. Dit was om 04.00 uur al gebeurd en de eigenaar had zelf de brand gedoofd. Naast de Conifeer, van enkele meters hoog, zijn ook een hekwerk en een plantenbak in vlammen opgegaan. De politie stelt een onderzoek in. Enkele getuigen hebben inmiddels verklaringen afgegeven. Maar wanneer mensen meer weten kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

WONDER
LEXMOND- Op de Oude Rijksweg vond op vrijdag 30 juni rond 19.30 uur een eenzijdig ongeval plaats. Een 21-jarige man uit Ameide verloor met een snelheid van 140, terwijl op dat stuk maar 80 gereden mag worden, door een hobbel in de weg de macht over het stuur. Hij raakte de vangrail aan de linkerzijde van de weg. Vervolgens reed hij dwars door de fietsenstalling en een bushokje aan de rechterzijde van de weg en kwam op de kop in een greppel tot snelheid. Hij kon zonder ernstige verwondingen, slechts enkele schrammen, uit de auto komen wat een wonder lijkt. De man had te veel gedronken, gaf ook aan niet hands-free gebeld te hebben. Hij mag zijn rijbewijs inleveren. De auto, die van zijn ouders is, heeft hij Total loss gereden. De ambulance is uit voorzorg ter plaatse gegaan maar kon weer terug.

BRAND
SLIEDRECHT- Op 1 juli rond 12.30 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale de melding binnen van een beginnende brand in een loods. De brandweer forceerde het hek van het bedrijventerrein. De Rivierdijk werd uit voorzorg even afgesloten vanwege de sterke rookontwikkeling en de aanwezigheid van gasflessen naast de loods. Nadat de brand was geblust werd deze weer opengesteld. Dat was rond 13.30 uur. Getuigen beweren dat kort voor de brand iemand met slijpwerkzaamheden bezig was. Spullen tussen en gevel en een container waren gaan branden. Het bedrijf stelt zelf een onderzoek in.

GEKNEUSDE KNIE
LEERDAM- Op de Provinciale weg vond op 1 juli rond 15.00 uur een kop-staartbotsing plaats tussen drie personenautos. Twee autos stopten. Een 19-jarige automobiliste uit Dordrecht zag dit te laat en knalde tegen een auto voor haar, die weer doorschoot naar een andere auto. De automobilisten hebben de schadeformulieren zonder problemen ingevuld. Een 48-jarige vrouw uit Gorinchem die in de middelste auto zat liep een gekneusde knie op. De ambulance kwam uit voorzorg ter plaatse. De autos kwamen uit de richting van Heukelum en gingen in de richting van het centrum van Leerdam.

VERJAARDAG
GORINCHEM- Een verjaardagsfeestje in een tuin aan de Hoveniersstraat eindigde op 2 juli rond 01.00 uur met klappen. In een aangrenzende tuin werd ook een feestje gehouden met behoorlijk wat jongelui. Blijkbaar vond een van de partijen (aangrenzende tuin)het leuk om met water en eieren te gooien. Een persoon uit de aangrenzende tuin, een 23-jarige man deelde een vuistslag uit aan een 22-jarige vrouw die aanwezig was op het verjaardagsfeestje. Alsof dat nog niet genoeg was werd zij, volgens eigen zeggen, met volle kracht tegen het hoofd geschopt waardoor ze even haar bewustzijn verloor. De Politie Zuid-Holland-Zuid werd gebeld en nam polshoogte. De partijen beschuldigden elkaar en daagden elkaar uit. De politie besloot de verjaardagsvierders naar binnen te sturen om overzicht te krijgen. De 23-jarige man is aangehouden en krijgt een dagvaarding. Het slachtoffer is met letsel aan haar gezicht naar het ziekenhuis gebracht waar fotos zijn gemaakt.

INGEBROKEN
GORINCHEM- In een woning aan de Jagerslaan is in de nacht van 1 op 2 juli ingebroken. Het raam aan de voorzijde van de woning was opengebroken. De bewoners missen sieraden, een videorecorder en 2 zilveren tientjes. Ook is er bij de inbraak een bloempot kapot gevallen. De inbreker (s) vertrok (ken) via de achterdeur. De bewoners hebben aangifte gedaan. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

SLAPEND OP A15
PAPENDRECHT- Op een vluchtstrook langs de A15 lag op 2 juli rond 11.45 uur een man te slapen. De man had een blik bier in zijn handen en zat achter het stuur van zijn auto. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij veel te veel gedronken had en ook nog 25 dagen hechtenis open had staan. De 24-jarige man uit Den Haag mag zijn roes voorlopig op een andere plek uitslapen en zijn rijbewijs inleveren. Hij gaf als verklaring dat hij een raar geluid hoorde in zijn auto en stopte. Daarna was hij blijkbaar in slaap gevallen.

GEVALLEN
OUD-ALBLAS- Een 65-jarige vrouw uit Alblasserdam kwam op 2 juli rond 12.30 uur met haar fiets ten val. Dit kwam doordat ze bij de Peperstraat in met haar wielen het grind reed, daarop remde met haar voorrem en viel. Ze brak haar enkel en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar man ging met haar mee en de politie heeft met een politieauto de fietsen bij hun woning aan de Mauritsstraat afgeleverd.

VERBRAND VLEES
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Politie en Brandweer vertrokken op zondag 2 juli rond 13.30 uur naar een woning aan de Peulenstraat-Zuid. Er kwam volgens melders rook uit de woning en er was nog iemand in de woning aanwezig. Toen de hulpdiensten aankwamen was de 65-jarige bewoner al uit de woning. Hij vertelde dat hij vlees aan het braden was en in slaap gevallen was. De man had wat glaasjes op