Politie Zuid-Holland-Zuid

02/07 Hoeksche Waard

, 03-07-2006 o persberichten district III weekend

DRONKELAP UIT UFO
HEINENOORD- Op 1 juli rond 03.00 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale de melding binnen dat er een dronkelap voor overlast zorgde op de Dorpsstraat. Hij gooide met spullen en liep tussen autos. Toen de Politie Zuid-Holland-Zuid polshoogte nam troffen zij een man slapend in de bosjes aan. De man had geen identiteitskaart bij zich en wilde ook geen personalia opgeven. Hij vertelde dat hij zojuist was geland met een UFO. De man gaf uiteindelijk zijn naam en is aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is 42-jaar en heeft geen vaste woon of verblijfplaats. Omdat de man in de prikkelbosjes liep hij krassen in zijn gezicht op.

AANHANGWAGENCONTROLE
KLAASWAAL- OP 1 juli tussen 10.00 en 11.30 uur is op de Smitsweg een aanhangwagencontrole gehouden. In totaal werden 18 combinaties gecontroleerd en zijn 11 overtredingen geconstateerd voor bijvoorbeeld; geen APK keuring, Niet werkende remlichten van de aanhangwagen, het niet dragen van de autogordel, en de aanhangwagen niet hebben voorzien van de juiste kentekenplaat.

TE VEEL GEDRONKEN: 18 AANHOUDINGEN
REGIO- Met het mooie weer, de geopende terrasjes en de lange avonden gebeurt het wat vaker dat de Politie Zuid-Holland-Zuid weggebruikers aanhoudt omdat zij te veel gedronken hebben. Alcoholcontroles gaan het hele jaar door omdat alcohol en deelneming aan het verkeer niet samengaat. Tijdens surveillance op willekeurige momenten en willekeurige locaties door de politieregio Zuid-Holland-Zuid zijn tussen vrijdag 30 juni 16.00 uur en zondagmiddag 2 juli 15.00 uur 18 weggebruikers aangehouden die onder invloed van alcohol deelnamen aan het verkeer.

NESTKAST
STRIJEN- Een 30-jarige man uit Maassluis viel op 1 juli rond 18.00 uur van een ladder. Hij wilde naar een nestkast in een boom kijken en viel ongeveer 3 meter van een ladder. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd omdat hij klaagde over nek- en rugpijn.