Politie Zuid-Holland-Zuid

03/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 03-07-2006 o persberichten district I diversen

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 2 juli een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De jongeman zou zijn vriendin (23) hebben mishandeld door haar te slaan en op de grond te gooien. Dit gebeurde na een woordenwisseling. Ook zou hij de vrouw hebben bedreigd. De politie ging af op de melding en hield de 23-jarige aan in de Eemkerkstraat. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en zal zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte is ingesloten.

VLUCHTHEUVEL GERAMD
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 2 juli een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Bosboom Toussainstraat. De politie kreeg de melding dat een auto was doorgereden nadat de bestuurder een vluchtheuvel had geramd op het kruispunt Krispijnseweg/Bosboom Toussainstraat. De 24-jarige reed vanuit de Bosboom Toussainstraat rechtsaf de Krispijnseweg op. Daar raakte hij een vluchtheuvel waarbij het gele paaltje uit de vluchtheuvel werd gelanceerd en verderop, op straat terecht kwam. Ook raakten twee autos beschadigd door rondvliegend glas. De politie ging op de melding af en hield de beginnend bestuurder aan. Hij bleek teveel gedronken te hebben na een blaastest. Hij blies 430 ugl. Dit is bijna 1 promille terwijl voor beginnend bestuurders een maximum van 0,2 promille geldt. De jonge bestuurder is hierdoor zijn rijbewijs kwijt. Hij kreeg tevens een rijverbod van 6 uur.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Het rijbewijs van een 40-jarige man uit Dordrecht is zondagavond 2 juli ingevorderd. De man reed in de auto op de Jacob Marisstraat. Daar werd hij staande gehouden door de politie in verband met een alcoholcontrole. De man blies na een blaastest ver boven de streep: 615 ugl. Dit is 1,4 promille terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor volwassen bestuurders 0,5 is. De man kreeg een rijverbod van 7 uur.

SLINGEREND OP DE FIETS
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 2 juli op maandag 3 juli een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Eemsteynstraat. Surveillerende agenten zagen de man in eerste instantie slingerend fietsen op de Dubbeldamseweg Zuid. De man reed slingerend op de doorgaande rijbaan in plaats van op het fietspad. Op het moment dat de agenten de man hierop aan wilden spreken, fietste hij in de richting van het fietspad en viel in de berm. De politie constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. De man kreeg het voordeel van de twijfel. De agenten spraken met de man af dat hij zijn weg lopend zou vervolgen. Als hij later alsnog op de fiets werd gesignaleerd, zou hij worden aangehouden. De man hield echter zich niet aan de afspraak. Hij werd op de Eemsteynstraat al fietsend gezien. Daarop werd hij aangehouden. Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen maar deze kon niet worden voltooid. Ondanks meerdere pogingen was de man niet in staat te blazen. Een ggd-arts heeft bloed afgenomen voor een bloedonderzoek. Daaruit zal moeten blijken hoeveel de man had gedronken ten tijde van zijn fietsrit. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur opgelegd.