Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 3 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 03-07-2006

Met onder meer: Vrouw valt van balcon, huiselijk geweld en drankrijders

Vrouw valt van balcon

Zaandam, zondag 2 juli 2006, 21:05 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld op de E. Heimansstraat nadat een 23-jarige Zaandamse van een balcon was gevallen. De bewoners van de 3-hoogflat, een man en een vrouw, werden aangehouden en enkele uren later in vrijheid gesteld toen was gebleken dat er geen sprake was van een misdrijf. De gevallen vrouw was verward en werd met vermoedelijk een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vaarsurveillance

Landsmeer, zondag 2 juli 2006.

De politie heeft in het weekeinde op de wateren in en rond Landsmeer gesurveilleerd. Door de warmte was het behoorlijk druk op het water. De snelheden bleven over het algemeen binnen de perken. Op het Noordhollands Kanaal werd wel hard gevaren. Hier werden 19 schippers bekeurd voor te hard varen of laten waterskiën. De hoogst gemeten snelheid was 35 km per uur terwijl maximaal 9 km per uur is toegestaan. Van de gecontroleerde vissers werd er één bekeurd omdat hij geen vergunning had om met drie hengels in de Zuidwestplas in Oostzaan te vissen.

Westzijderveld,Guisveld en Jagersplas

Zaanstad, zondag 2 juli 2006.

De politie heeft zondagmiddag en -avond op het water gesurveilleerd in Koog aan de Zaan, Zaandijk (Westzijderveld en Guisveld) en in Zaandam (Jagersplas). Er was dankzij het mooie weer veel vaarverkeer. Alleen op de Jagersplas werden twee volwassenen bekeurd omdat er te snel werd gevaren. De hoogst gemeten snelheid was 30 km per uur. De andere schipper voer 20 km per uur terwijl maximaal 6 km per uur is toegestaan.

Baksteen

Purmerend, zondag 2 juli 2006, 20:20 uur.

De politie heeft een 21-jarige en een 37-jarige Purmerender aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging. Een 38-jarige plaatsgenoot kwam met een bebloed gezicht en dik oog op het politiebureau melden dat hij op de Gedempte Singelgracht was mishandeld door een groepje mannen waarbij hij ook zou zijn bewerkt met een baksteen. Het handgemeen zou zijn ontstaan na een meningsverschil over geld. De jongste verdachte werd nabij zijn woning aangehouden en de tweede verdachte kwam zich op het bureau melden na een telefonische uitnodiging. Beiden werden ingesloten.

Huiselijk geweld

Assendelft, zondag 2 juli 2006.

Een 24-jarige man uit Assendelft is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 19-jarige vriendin. De verdachte zou tijdens een ruzie op de Kanaaldijk bij de vrouw enkele tanden uit de mond hebben geslagen. De toegesnelde agenten moesten de man, een veelpleger, met enig geweld onder controle brengen toen hij agressief reageerde naar het ambulancepersoneel. Hij werd na aanhouding ingesloten.

Huiselijk geweld

Zaandam, zondag 2 juli 2006.

De politie heeft een 47-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn 21-jarige dochter. Na een ruzie zouden vader en dochter diverse spullen, waaronder tv's, van elkaar hebben vernield en de man zou haar vervolgens hebben mishandeld. Toen de agenten de man mee wilden nemen verzette hij zich zo hevig dat peperspray werd gebruikt om hem onder controle te brengen. De man werd, na behandeling van zijn ogen, ingesloten.

Auto weg na inbraak woning

Assendelft, maandag 3 juli 2006. 08:33 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak op de Pastoor Clarijsstraat waarbij men is binnen gekomen door gaatjes te boren in de achterdeur. De inbraak moet zijn gepleegd in de nacht van zondag op maandag en uit de tussenwoning worden diverse goederen vermist waaronder de autosleutels. De auto, een grijze Citroën C3 met kenteken 31-JS-LS, bleek van de parkeerplaats verdwenen. Er werd een buurtonderzoek ingesteld en de afdeling forensische opsporing doet onderzoek naar de sporen.

Bromfiets en minibike gestolen

Zuidoost Beemster, maandag 3 juli 2006, 10:39 uur.

In de nacht van zondag op maandag werd uit een schuur aan de Willem Molenaarstraat een bromfiets, een minibike en twee doppendozen (dopsleutelsets) gestolen. Men is bij de schuur gekomen door het hek te openen waarna men op het erf kwam van de tussenwoning. De bromfiets is een rood met blauwe San Yang Jet 50 scooter. De splinternieuwe minibike is overwegend wit met zwarte accenten.

Zes drankrijders

Zaanstad, 1 t/m 3 juli

Afgelopen weekend werden tijdens diverse alcoholcontroles in Zaanstad zes drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een een 39-jarige Zaandammer. De man werd zondagochtend vroeg op de H. Gerhardstraat in zijn woonplaats aangehouden. Hij had drieëneenhalf keer zoveel alcohol in zijn bloed als wettelijk is toegestaan en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Dezelfde ochtend werd op de Czarinastraat een 45-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden. De vrouw had ruim twee keer de alcohollimiet overschreden. De automobiliste kreeg een rijverbod van zeven uren en een proces-verbaal.

Op de Stationstraat in Wormerveer werd zondagochtend een 38-jarige bromfietser uit Wormerveer aangehouden. De man negeerde het stopteken van de agent en ging er vandoor. De agenten besloten daarop de man bij zijn huis op te wachten waar hij even later inderdaad, zonder tweewieler, kwam aanlopen. Op het politiebureau bleek dat de man bijna tweeëneenhalf keer zoveel drank op had als toegestaan. Behalve voor het rijden onder invloed kreeg de man ook een proces-verbaal voor het negeren van het stopteken en voor het besturen van een bromfiets tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Zijn passagier kreeg een boete voor het niet dragen van de helm.

In Zaandijk werd zaterdagochtend vroeg een 24-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden die niet alleen onder invloed reed maar ook nog eens niet in het bezit was van een rijbewijs. Agenten zagen de man met zeer lage snelheid over de Provincialeweg in Zaandijk rijden en zetten de auto ter controle aan de kant. De man had een alcoholpromillage van 0,7 promille en kreeg twee boetes: één voor het rijden zonder rijbewijs en één voor het rijden onder invloed.

De overige twee drankrijders werden aangehouden op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Koog aan de Zaan en de Guisweg in Zaandijk.

Nuchtere bestuurders

Volendam, 1 juli, 17:30-18:15 uur

Op de Julianaweg hebben agenten zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden vijftig bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

Geen gordel

Volendam 1 juli 15:00-15:50 uur

Op de Dijkgraaf Poschlaan werd zaterdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Vijf mensen kregen een boete van 75 euro omdat zij geen autogordel droegen. In totaal werden zo'n veertig bestuurders en passagiers gecontroleerd.

Verkeerscontrole

Oostzaan, 2 juli, 14:30-17:45 uur.

Op de Kerkstraat in Oostzaan hebben agenten van het verkeershandhavingsteam zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden.Tien automobilisten en vier bromfietsers kregen een boete. De overtredingen betroffen het niet dragen van de helm (2x), een defecte rem en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Verder droegen twee bestuurders geen gordel en reden acht automobilisten te hard. De hoogste snelheid bedroeg 84 km per uur. Alle overtreders werden aan de kant gezet en op hun gedrag aangesproken.

34 km per uur te hard

Zaandam,1 juli, 14:15-17:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Hoofdtocht werden zaterdagmiddag zestien hardrijders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun .

Ook werden twee boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en het rijden met een aanhangwagen zonder rijbewijs E achter B.

Bromfietser onder invloed (1)

Landsmeer, 1 juli, 1:00 uur

Op de Dorpsstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige bromfietser uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had ruim tweeëneenhalf keer zoveel drank op (1,3) als wettelijk is toegestaan en kreeg een rijverbod van acht uren en een proces-verbaal.

Bromfietser onder invloed (2)

Purmerend, 1 juli 21:03 uur

Op de Weteringstraat werd zaterdagavond een 43-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man reed op onhandige wijze achter een pantservoertuig aan waardoor het vermoeden ontstond dat hij

dronken was. Agenten hielden de man staande en roken vervolgens dat er inderdaad alcohol in het spel was. Op het politiebureau bleek dat de man een alcoholgehalte had van 1,1. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.