Gemeente Aalten


03-07-2006
Nota integraal Beheer Openbare Ruimte
Mogelijkheid tot inspraak

NOTA INTEGRAAL BEHEER OPENBARE RUIMTE
Het is de bedoeling dat de gemeenteraad de nota Integraal beheer openbare ruimte 2006-2010, afgekort IBOR 2006-2010 vaststelt: Binnen de nota IBOR worden een viertal kwaliteitsniveaus aangeven waarop het onderhoud van wegen, groen, openbare verlichting en bruggen kunnen worden uitgevoerd. Deze kwaliteitsniveaus zijn oplopend van sober, normaal, goed naar uitstekend. Aan elk van deze kwaliteitsniveaus hangt een apart financieel plaatje. Hoe hoger het niveau hoe hoger ook de onderhoudskosten. Daarnaast zijn per onderhoudscategorie, zoals wegen, groen, speelvoorzieningen, openbare verlichting en bruggen Meerjaren onderhoudsplanning (MOP's) opgesteld die bij deze nota zijn bijgevoegd.
Het College heeft besloten om, ook gezien de huidige financiële situatie, het kwaliteitsniveau voor de openbare ruimte op sober aan te houden, behoudens voor het onderdeel wegen. Hiervoor wordt het niveau normaal aangehouden Alvorens tot definitieve vaststelling van de nota te komen wil het College graag uw mening over dit plan weten. De nota ligt vanaf woensdag 5 juli 2006. gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, locatie Markt 7 te Aalten en locatie Raadhuisstraat 8 te Dinxperlo. Toelichting op de nota kan uitsluitend op de locatie in Dinxperlo worden gegeven, 's ochtend van 9.00 uur tot en met 12.00 uur en 's middags op afspraak..

Gedurende deze zes weken kan iedere belanghebbende zijn zienswijze kenbaar maken op grond van Inspraakverordening. De zienswijze moet gemotiveerd zijn en moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 119, 7120 AC Aalten.