Gemeente Leeuwarden

Geboeid door de gemeenteraad Geboeid door de gemeenteraad

Geboeid door de gemeenteraad

Bron: gemeente Leeuwarden (03-07-2006) Politiek is spannend. Tenminste, als je weet hoe het werkt. De gemeenteraad van Leeuwarden wil u graag de `spelregels' van de politiek uitleggen en nodigt u uit als `Gast van de raad'.

Als `Gast van de raad' krijgt u een kijkje in de keuken van de gemeenteraad. Een raadslid en een medewerker van de griffie ontvangen u om 18.30 uur op de avond van de raadsvergadering. Zij geven u uitleg over de gang van zaken tijdens de gemeenteraadsvergadering en u krijgt een toelichting op de agenda. Vanaf 19.30 uur kunt u de gemeenteraadsvergadering bijwonen. In de pauze en na afloop van de vergadering kunt u met raadsleden spreken.

Gemeenteraad
De gemeenteraad van Leeuwarden vergadert in de regel één keer per maand, meestal op de laatst maandagavond van de maand. Tijdens deze vergadering neemt de gemeenteraad besluiten over allerlei zaken, waar ook u mee te maken kunt krijgen.

Raadscommissies
De gemeenteraad verdeelt zijn werk over een aantal raadscommissies. Voordat een voorstel in de gemeenteraad komt, wordt het meestal eerst besproken in een raadscommissie. Een raadscommissie bereidt de besluitvorming voor de raadsvergadering voor. Leeuwarden heeft drie raadscommissies: de commissie Stadsontwikkeling, de commissie Welzijn en de commissie Bestuur en Middelen.

Voor wie?
Wilt u als `Gast van de raad' een kijkje achter de schermen nemen? Meldt u dan aan bij de griffie. In aanmerking komen groepen van vijf tot twintig personen. Voor speciale groepen zoals wijkpanels, schoolklassen, etc. kunnen wij een programma op maat verzorgen.

Voor meer informatie en aanmeldingen: Stuur een e-mail naar griffie@leeuwarden.nl o.v.v. `Gast van de raad'. Bellen kan ook naar 058 - 233 2372.
De gemeente publiceert data en agenda's van de gemeenteraad- en commissievergadering in de Huis aan hui of op deze website. De vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies zijn openbaar. U bent altijd van harte welkom.