Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 01 en 02 juli

Regio, 03-07-2006

01 juli 2006

Kampen

Te snel op Kamperstraatweg

Kamperveen - Op de Kamperstraatweg werd vrijdagmorgen een 74-jarige automobilist uit T Harde met de lasergun op snelheid gecontroleerd, waarbij een snelheid van 134 km/u is gemeten. De toegestane snelheid bedraagt 80 km/u. Het rijbewijs van de man is ingevorderden er is hem een mini-pv uitgereikt.

Jongeman aangehouden voor belediging

Kampen - Vrijdagavond werden surveillerende politiemensen in de Gasthuisstraat beledigd door een jongeman die daar fietste samen met drie vrienden. Hij ging er vervolgens vandoor. Even later werd hij toch aangehouden in een snackbar. De man, 17 jaar uit Kampen, ontkende in eerste instantie dat hij gescholden had. Aan het bureau bleek dat hij het was die gescholden had, maar zich dit door de hoeveelheid alcohol die hij genuttigd had niet meer kon herinneren. Hij werd heengezonden met een mini-pv.

Steenwijkerland / Horst & Waterland

Snorfietser onder invloed

Eesveen - Surveillerende politiemensen zagen zaterdagmorgen omstreeks 01.15 uur een man rijden op een snorfiets op de van Karnebeeklaan. Hij reed slingerend en blies een A. De jongeman, 16 jaar uit Nijensleek, werd aangehouden.Op het ademanalyse apparaat blies hij 225 ug/l. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te snel: rijbewijs kwijt

Wanneperveen - Op de Zomerdijk (N375) werd vrijdagmiddag een 38-jarige automobilist uit Hoogeveen met de lasergun, op snelheid gecontroleerd. De snelheid werd vastgesteld op 131 km/u; een overschrijding met 51 km/u. Het rijbewijs werd ingevorderd. En er werd een mini-pv uitgereikt.

Inbraak in bedrijf

Staphorst - Tussen 28-06-2006, 22:00 uur en 30-06-2006, 17:00 uur werd ingebroken in een pand aan de Berkenstouwe. Dader(s) hebben een tweetal kasten geopend en hebben geld uit de kasten weggenomen. Er is een paar duizend euro weggenomen.

Brand bij horecabedrijf

Genemuiden - Zaterdagmorgen omstreeks 02.05 werd gemeld dat er buiten bij een horecabedrijf aan de Nieuwstraat iets in brand zou staan. Een medewerker die nog aan het werk was ontdekte de brand. Hij had de brand inmiddels zelf geblust.

De onderzijde van de toegangsdeur was zwartgeblakerd en ook de stoeptegels voor de deur. De binnenzijde van de toegangsdeur, de deurposten en een gedeelte van het tapijt waren zwartgeblakerd. Vermoedelijk is er brand gesticht. Even daarvoor was een groepje van 3 of 4 jongens aan de deur geweest. Deze jongens stapten in een auto die wegreed in de richting van de Julianastraat. De politie stelt een onderzoek in.

Zwolle

Doorgereden automobilist rijdt tegen politieauto

Zwolle - Zaterdagmorgen omstreeks 01.45 uur werd een auto een stopteken gegeven op de N377. De bestuurder stopte niet en reed met hoge snelheid via Nieuwleusen naar de Lichtmis en daarna naar het industrieterrein de Hessenpoort in Zwolle.

Op de Nieuwleusenerdijk werd een politieauto gedeeltelijk op de weg gezet om zodoende te trachten de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder reed echter tegen de politieauto aan waardoor zijn voertuig zoveel schade had dat hij niet verder kon rijden. Hierbij raakte ook de politieauto zwaar beschadigd. De bestuurder is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto werd een nep-vuurwapen aangetroffen. In ziekenhuis werd van de verdachte, 26 jaar uit Hoogeveen, door een GGD arts een bloedproef afgenomen.

Nadat hij was ontslagen uit het ziekenhuis werd hij overgebracht naar het bureau. Hij vertelde hij dat hij de auto op het station te Hoogeveen had ontvreemd. In overleg met de officier van justitie kreeg hij een dagvaarding uitgereikt voor de diefstal van de auto. Voor de andere overtredingen wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Snorfietser onder invloed

Zwolle - Zaterdagmorgen omstreeks 00.15 uur reed een 18-jarige man uit Zwolle op een snorfiets zonder verlichting en verzekering, onder invloed van alcohol op de Stationsweg. De ademanalyse gaf als uitslag 305 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.

Automobilist onder invloed

Zwolle - Zaterdagmorgen omstreeks 04.50 uur reed een 24-jarige man uit Zwolle over de Schuttevaerkade. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf als uitslag 560 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uren.

Drie inbrekers aangehouden

Zwolle - Zaterdagmorgen omstreeks 04.10 u werd gemeld door een beveiligingsbedrijf dat bij een gebouw aan de Zwartewaterallee mogelijk een tweetal personen op het dak zat.an het gebouw werden drie mannen, 16, 17 jaar uit Zwolle en 17 jaar uit Enschede, aangehouden. Naast het drietal lag een sporttas met inbrekerswerktuig. De bromfiets van een van de verdachten stond aan de achterzijde van het terrein aan. De knapen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldief aangehouden

Zwolle Vrijdagmiddag had een beveiligingsbeambte in een winkel aan de Nieuwstraat een winkeldief betrapt. De man zou nu in een winkel aan het Klein Grachtje zijn en een plastic tas bij zich hebben waar de gestolen spullen in zaten. De man werd aangesproken. Twee beveiligers verklaarden dat dit de man was die de diefstal had gepleegd. Hij werd aangehouden voor winkeldiefstal.

Er was zes maal 'Max Factor' make up twv 13,50 euro en zes maal 'Sensodine' twv 3,75 euro zijn weggenomen. In de fouillering bleken ook nog twee Sony video cassettes te zitten. De herkomst van deze apparatuur is niet duidelijk. De verdachte, 42 jaar uit Winschoten, werd in verzekering gesteld.

Winkeldievegge aangehouden

Zwolle Vrijdagmiddag werd gemeld dat in een winkel in de Diezerstraat een winkeldievegge was aangehouden door een beveiligingsmedewerker. Een getuige betrapte de vrouw toen er een groene parfumfles uit haar tas viel en zij deze weer in haar tas stopte en de winkel verliet. Tijdens de insluitings bleek de vrouw, 41 jaar uit Zwolle, diverse sieraden, kleding, een paar laarzen en een rieten tas bij zich te hebben. Van een gedeelte van de goederen gaf zij aan deze gestolen te hebben bij andere winkels in de binnenstad. De vrouw is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor belediging

Zwolle - Zaterdagmorgen omstreeks 01.15 uur zagen politiemensen een man, 29 jaar uit Zwolle, met een bierflesje in de Tijlspassage lopen. Zij spraken de man aan dat hij het flesje bier niet mocht nuttigen op de openbare weg. De man was behoorlijk onder invloed. Hij liep met zijn bierflesje naar een horecabedrijf met de mededeling dat hij die daar op wilde drinken. Hij liep echter door. Hierop werd hij weer aangesproken en werd hij bekeurd voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Vervolgens begon hij met luide stem te schelden. Hij werd aangehouden voor belediging, overgebracht naar bureau en ingesloten.

Hardenberg, Dalfsen, Ommen

Bromfietser gewond bij aanrijding

Nieuwleusen - Vrijdagavond omstreeks 18.00 uur ontstond op de kruising Burg. Backxlaan met de Raiffeisenstraat en de Smeule, een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser. De aanrijding ontstond toen de bestuurder van de personenauto, een 19-jarige man uit Rouveen, op de rijbaan van de Burg. Backxlaan, stilstond en vervolgens achteruit reed. Hierbij zag hij de achteropkomende bestuurder van de bromfietser, een 23-jarige man uit Dalfsen, over het hoofd. De aanrijding ontstond toen de bromfietser de personenauto niet kon ontwijken en achterop de personenauto reed. De bromfietser kwam ten val en liep diverse verwondingen op. Hij werd met een ambulance afgevoerd naar het Sophia. Hij heeft, naast diverse schaafwonden, een botbreuk opgelopen. De bestuurder van de auto blies P/A en aan het bureau 135 ug/l. De bestuurder van de auto was een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed

Nieuwleusen - Zaterdagmorgen omstreeks 01.10 uur werd op de Burg. Backxlaan een auto staande gehouden voor een alcoholcontrole. Toen de bestuurder, 28 jaar uit Nieuwleusen, uitstapte roken de politiemensen een alcohollucht. Er werd getracht om de bestuurder te laten blazen. Dit lukte hem niet waarop hij werd aangehouden. De man deelde mee niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook vertelde hij dat hij de auto zonder toestemming van de eigenaar mee had genomen. In het bureau de werd de ademanalysetest afgenomen. Dit gaf een resultaat van 610 ugl. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deventer

Jongeman aangehouden voor mishandeling

Deventer - Zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd melding gemaakt van een vechtpartij aan de Brink. Een man verklaarde net te zijn mishandeld door een jongeman, 16 jaar uit Deventer. Deze liep nog op de Brink in de richting van de Keizerstraat. Het slachtoffer wenste aangifte te doen. Vervolgens zijn de politiemensen in de richting van de jongeman gereden. Hij ging er rennend vandoor de Walstraat in. Hij werd aangehouden en ingesloten. De vader van de verdachte werd in kennisgesteld van de aanhouding van zijn zoon aangezien de verdachte een minderjarige betrof. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Automobilist bekeurd na aanrijding

Bathmen - Vrijdagmiddag omstreeks 16.45 uur werd verkeersongeval op de snelweg nabij Bathem gemeld. De beide voertuigen, een vrachtwagen en een bestelauto werden naar afslag Deventer Oost gestuurd gezien de veiligheid. Bij afslag oost werden de gegevens van de bestuurders opgenomen. Bij navraag van het rijbewijs van de bestuurder van de bestelbus, 47 jaar uit 's Hertogenbosch, bleek deze geen rijbewijs te hebben. Hierop gaf de man toe een valse naam te hebben opgegeven. Hierop werd de man aangehouden. Hij is na verhoor met 2 mini-pv's (geen rijbewijs en valse naam) heengezonden.

Twee mannen aangehouden voor belediging

Deventer - Zaterdagmorgen omstreeks 03.20 uur werden twee mannen bekeurd voor het urineren op de openbare weg. De mannen deden moeilijk bij het opgeven van hun naam. Tijdens het opnemen vasn deze gegevenbs maakte een van hen, 35 jaar uit Deventer, beledigende opmerkingen. Hij werd aangehouden. Hierop begon ook de andere man, 44 jaar uit Utrecht, te schelden. Hij werd ook aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Salland

Rijbewijs ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag

Raalte - Zaterdagmorgen omstreeks 01.15 uur reed een personenauto op de Heinoseweg komend uit de richting van Deventer. De auto reed erg snel. Pas in Zwolle kregen de politiemensen de mogelijkheid om samen met politiemensen uit Zwolle de auto aan de kant te zetten. De bestuurder, 23 jaar uit Emmeloord, werd aangehouden voor overschrijden van de snelheid met meer dan 50 km boven de toegestane snelheid. De snelheid was 147 km, waar 80 is toegestaan. Diverse kruisingen werden met hoge snelheid genaderd. Ook daarvoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs is ingevorderd.

02 juli 2006

Kampen

Automobilist onder invloed

Kampen - Zondagmorgen omstreeks 02.20 uur werd een 25-jarige automobilist, zonder vaste woon- of verblijfplaats, gecontroleerd op de Zambonistraat. Hij bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf als uitslag 1070 ug/l. Tevens bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. De auto werd aan het bureau gestald. De man kreeg een rijverbod van 14 uren en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Steenwijkerland / Horst & Waterland

Ringslang in kledingkast

De Bult - Zaterdagmiddag werd gemeld dat er een ringslang bij bewoners van de Bultweg in de kledingkast was gaan zitten. Het beestje is door een te hulp geschoten kenner verwijderd. Het bleek te gaan om een exemplaar van ongeveer 50cm lang. Het dier kon zo met de blote hand opgepakt worden en is ongevaarlijk voor mensen.

Zwolle

Onder invloed

Zwolle - Zondagmorgen omstreeks 02.20 uur werd een 52-jarige snorfietsbestuurder uit Zwolle staande gehouden op de Melkmarktstraat. Hij bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf als uitslag 550 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uren.

Zwolle - Zondagmorgen omstreeks 04.10 uur werd een 20-jariueg bestuurder van een snorfiets op de Jufferenwal staand gehouden. Hij bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf als uitslag 400 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Rijbewijs ingevorderd voor gevaarlijk rijgedrag

Zwolle - Zaterdagmiddag omstreeks 12.45 uur werd gemeld dat een ambulance (met optische en geluidssignalen) op de Rijksweg A28 vanuit de richting Amersfoort werd gevolgd door een auto, die irritant dicht volgde met hoge snelheid. Bij de afslag Zuid volgde de auto de ambulance nog steeds op korte afstand over de middelste rijstrook. De ambulance ging bij afslag Noord eraf. De achtervolgende auto kreeg een stopteken. Na overleg met de officier van justitie werd het rijbewijs van de bestuurder, 23 jaar uit Terneuzen, ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.

Winkeldieven aangehouden

Zwolle - Zaterdagmorgen werd in een winkel aan het Eiland een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal Het personeel was door een klant was aangesproken dat er in de winkel gestolen zou worden. De man werd door het personeel aangehouden. Een andere man ging er vandoor. In de tas van de man zaten 5 flesjes parfum met een waarde van 427.90 euro. De tas was geprepareerd. De tweede man werd in zijn woning aangehouden. Daar werd nog een geprepareerde tas aangetroffen. In een kast werden tassen met allerlei goederen als mascara, cremes, batterijen en scheermesjes aangetroffen. Deze goederen werden in beslaggenomen. De verdachte, 26 jaar uit Zwolle werd aangehouden. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Man met harddrugs aangehouden

Zwolle - Zondagmorgen omstreeks 01.15 uur werd gemeld dat er een brandende auto op de IJsselcentraleweg zou staan met daarin nog een persoon. Ter plaatse bleek dat verdachte duidelijk onder invloed in de auto heel hard gas aan het geven was, waardoor er rookontwikkeling vanonder de motorkap kwam. In de auto werden twee flesje met een blauwe vloeistof aangetroffen. De verdachte, 26 jaar uit Zwolle, gaf aan dat hij drugs had gebruikt. Onderweg naar het bureau verloor hij een paar maal zijn bewustzijn, daarom werd hij naar de EHBO van het Sophia ziekenhuis. Daar werd hij behandeld. Na behandeling werd hij overgebracht naar het bureau en ingesloten. De stof zal nader worden onderzocht.

Hardenberg, Dalfsen, Ommen

Alcoholcontroles

Slagharen Zaterdagavond werden samen met de vrijwillige politie en een aantal studenten van de politieopleidingsschool alcoholcontroles gehouden.

Slagharen - Zaterdagavond omstreeks 18:55 uur werd op de Provinciale weg N377 een 41-jarige bestuurder van een trike staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 225 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Slagharen Zaterdagavond omstreeks 19:35 uur werd op de Provinciale weg N377 een 54-jarige bestuurder van een personenauto staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 490 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Slagharen Zaterdagavond omstreeks 19:40 uur werd op de Coevorderweg een 21-jarige man uit Hollandscheveld, bestuurder van een personenauto staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 95 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur. De verdachte is beginnend bestuurder.

Slagharen - Zaterdagavond omstreeks 19:47 uur werd op de Provinciale weg N377 een bestuurder van een personenauto, 43 jaar uit Ommen, staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 300 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren.

Slagharen - Zaterdagavond omstreeks 20.48 uur werd op de Provinciale weg N377 een bestuurder van een personenauto, 43 jaar uit Almelo, staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 300 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren.

Slagharen Zaterdagavond omstreeks 21.57 uur werd op de Coevorderweg een 55-jarige bestuurder uit Hoogvliet van een personenauto staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 455 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.

Hardenberg - Zaterdagavond omstreeks 23.42 uur werd op de Jan Weitkamplaan een bestuurder van een personenauto, 19 jaar uit Ommen, staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 95 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Hardenberg - Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur werd op de J.C. Kellerlaan een bestuurder van een personenauto, 23 jaar uit Hardenberg, staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 225 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Hardenberg - Zondagmorgen omstreeks 00.45 uur werd op de Jan Weitkamplaan een bestuurder van een personenauto, 19 jaar uit Hardenberg, staande gehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 345 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uren. De man is beginnend bestuurder.

Deventer

Onder invloed

Deventer - Zondagmorgen omstreeks 00.26 uur werd een 24-jarige automobilist uit Deventer staande gehouden op de Maasstraat. Hij bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf als uitslag 445 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.

Deventer Zondagmorgen omstreeks 04.25 uur werd een 27-jarige automobilist uit Deventer gecontroleerd op de Maasstraat. Hij bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf als uitslag 540 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uren.

Winkeldieven aangehouden

Deventer - Zaterdagmiddag werd gemeld dat in een winkel aan de T.G. Gibsonstraat een winkeldief was aangehouden. Een kassiere zag dat de man, 48 jaar uit Deventer, voorbij de gesloten kassa naar buiten liep en een fles wijn in de achterzak van zijn broek had zitten. De man werd door het personeel aangehouden. Tevens had hij nog 2 flessen wijn in zijn broekzakken. De man bekende de diefstal en deed vrijwillig afstand van de goederen. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Deventer - Zaterdagmiddag werd een 25-jarige man uit Deventer aangehouden in een winkel aan de Rijsterborgherweg. De man kwam binnen via de hoofdingang. Even later kwam hij terug en had hij twee beertender vaten in zijn rechterhand. Hiermee stapte hij over het poortje van de ingang en liep naar buiten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling

Deventer - Politiemensen werden zondagmorgen omstreeks 05.15 uur op de Brink door een portier aangesproken dat hij iemand bij zich had staan die was mishandeld. Het slachtoffer had een hoofdwond en hield een handdoek tegen de wond. Hij verklaarde dat hij door een man die enkele meters verwijderd stond was mishandeld. De verdachte, 24 jaar uit Deventer had hem op de dansvloer een klap in gezicht gegeven. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden voor belediging

Deventer Zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur meldde een toezichthouder dat hij was beledigd op de Keizerslanden. De bestuurder van een snorfiets had een middelvinger tegen hem opgestoken. Na onderzoek kon de verdachte worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij bekende de belediging. Hij werd heengezonden met een transactie van 220 euro.

Man aangehouden voor belediging

Deventer - Zondagmorgen omstreeks 04.30 uur was het onrustig op de Brink. Een groep mensen werd daarop verwijderd. Hierbij werden twee diensthonden ingezet. Er is niet gebeten. Nadat de groep verwijderd was uitte een 18-jarige man uit Schalkhaar beledigende en bedreigende woorden naar de politiemensen. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Salland

Man rijdt te hard en onder invloed

Heino - Een 47-jarige automobilist uit Heino reed zaterdagavond omstreeks 21.55 uur over de N 35 met een snelheid van 143 km/u in de richting van Heino. Ook droeg de bestuurder geen gordel. Bij staande houding bleek dat de man alcoholhoudende drank had gedronken. De ademanalyse gaf als uitslag 510 ug/l. Op grond van de snelheidsovertreding werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Jongeman geslagen

Raalte - Zondagmorgen omstreeks 03.45 uur werd gemeld dat een jongeman door een drietal was bedreigd. Bij de rotonde richting Wijhe werd de man aangetroffen. Hij vertelde dat hij een aantal klappen in zijn gezicht had gehad en dat ze zijn fiets hadden afgepakt. Hij vermoedde dat ze zijn fiets in de vijver hadden gegooid. Een zoektocht naar de verdachten had geen resultaat. De fiets van het slachtoffer is ook niet teruggevonden. Hij komt nog aan het bureau aangifte doen.