Gemeente Amsterdam



Basisschool Elout winnaar Gave Haven prijs 2006

3 juli 2006
-
Persbericht

Basisschool Elout is de winnaar geworden van het jaarlijkse Gave Haven Schoolproject. De hoofdprijs, een multimediacomputer werd vanmiddag uitgereikt door Havenwethouder Asscher en door directeur Ruijgh van Amsterdam Ports Association.

Groep 8 van deze school heeft de hoofdprijs gewonnen naar aanleiding van de prijsvraag, die onderdeel was van dit grootschalige project voor de basisscholen in het Noordzeekanaalgebied. De leerlingen van basisschool Elout hebben naast de prijsvragen goed in te vullen, ook creatieve "haven-raps" (rijmpjes) gemaakt. De school wint hiermee een multi-media computer.

Het was dit jaar de achtste keer dat het Gave Haven Schoolproject werd georganiseerd door de havenvereniging Amsterdam Ports Association (AmPorts).

Informatie

Bij het basisonderwijs ontbrak het een aantal jaar geleden nog aan goede informatie over scheepvaart, havens, overslag en distributie van goederen. Juist het onderwerp transport, één van de sterke punten van onze nationale economie, bleek sterk onderbelicht te zijn. Daar is AmPorts, vereniging van bedrijven en overheden in de havens, op ingesprongen met een project dat in drie fasen de leerlingen van de hoogste groepen van het basisonderwijs informeert over de belangrijkste feiten van het goederenvervoer rondom de havens van Amsterdam.