Gemeente Bernheze


Brandweer assisteert bij ondergang Titanic

Titanic.jpg

In het weekend van 1 juli heeft de blusgroep van Heeswijk-Dinther haar medewerking verleend aan de toneelgroep Titanick.

Toneelgroep Titanick bracht het theaterstuk `Titanic' in natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk-Dinther.

Bij de voorstelling zou veel vuur en vuurwerk toegepast worden. Daarnaast moest er ook uitgebeeld worden dat de Titanic zou gaan zinken.

Om dit alles zo realistisch mogelijk neer te kunnen zetten moest er zo'n 40.000 liter water op het toneel aangeleverd worden. Aangezien het theater midden in de bossen ligt was dit nog niet zo'n eenvoudige taak. Door middel van 2 tankwagens van de firma Vos te vullen met ieder 40.000 liter water zou er voldoende aanwezig moeten zijn.

Dit bracht nog wel de nodige risico's met zich mee, omdat de tankwagens met zoveel gewicht dreigden te kantelen in het losse zand. Door middel van stabilisatie werd dit probleem opgelost.

Achter de schermen zou Blusgroep Heeswijk het water aanvoeren door gebruik te maken van het eigen voertuig 543 en een voertuig van de regio, de 630.

Nadat alles geïnstalleerd was en er een repetitie was gehouden was het wachten op de voorstelling.

Tijdens de voorstelling zou één persoon van Titanick de commando's geven aan iemand van de brandweer. Deze gaf op zijn beurt aan de beide pompbedieners de opdracht om op de aangegeven tijd de wagens te starten en met hoeveel bar het water moest worden aangevoerd. Ondertussen stonden andere brandweerploegen klaar met een hoge drukstraal, om eventuele ongecontroleerde brandjes te blussen.

In totaal werden per voorstelling de volgende middelen ingezet:
* 2 tankautospuiten

* 1 materiaalwagen

* 1 motorspuitaanhanger

* 13 toevoerslangen

* 2 tankwagens met elk ± 40.000 liter water
* 1 hoge drukstraal

* 8 man brandweerpersoneel

feed