Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 03 juli 2006

Regio, 03-07-2006

Kampen

Inbrekers bezochten 3 woningen

IJsselmuiden Op zondag 2 juli, in de tijd gelegen 16.30 en 19.00 uur, heeft er een inbraak plaats gevonden in een woning aan de Oosterholtseweg. Door de garagedeur te forceren wist men in de woning te komen. Er kon nog geen opgave worden gedaan van weggenomen goederen.

IJsselmuiden In de tijd gelegen tussen 17.00 uur en 18.00 uur heeft er gisteren ook een inbraak plaats gevonden in een woning aan de Frieseweg. De woning kon vermoedelijk betreden worden met een valse sleutel. Weggenomen is een geldbedrag, twee ringen en een digitale camera. De geschatte waarde van de totale schade bedraagt 4000,-.

Kamperveen Door een schuifpui te forceren, wist een men gisteren een woning te betreden aan de Chalmotweg. De inbraak is vermoedelijk gepleegd in de tijd gelegen tussen 18.00 uur en 21.30 uur. Er kon nog niet worden opgegeven wat er wordt vermist.

Relationeel geweld

Kampen Een 45-jarige inwoner uit Kampen is gisteren aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn ex- vrouw. De man zou zijn ex-vrouw bij de keel hebben gegrepen en haar met de dood hebben bedreigd. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. De man ontkende de mishandeling en de bedreiging. De zaak is in onderzoek genomen.

Man aangehouden voor heling van een fiets

Kampen - Meldde een getuige dat hij zijn gestolen fiets had aangetroffen. De verdachte, 68 jaar uit Kampen, had de fiets gekocht voor 10 euro en had ook wel door dat deze gestolen was. De fiets was zeker 200 euro waard. Tegen de man wordt proces-verbaal voor heling opgemaakt.

Steenwijkerland / Horst & Waterland

Snelheidsovertreding rijbewijs kwijt

Oldemarkt Een 23-jarige automobilist heeft gisteren rond 17.00 uur een snelheidsovertreding gemaakt op de Ossenzijlerweg. De bestuurder reed met zijn auto met een snelheid van 135 km/u op deze 80 kilometerweg. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zwolle

Openlijk geweld bij de Wythemerplas

Zwolle - Zondagmiddag omstreeks 18.00 uur werd gemeld dat er was gevochten op de Wythemerplas. Een aantal mensen wilde naar huis gaan en waren spullen in de auto's aan het laden. Een man wilde nog even een droge broek aandoen en werd toen aangesproken door een man. Deze man begon hem uit te schelden. De man bleef vervelend. Hij was samen met een andere man en hun vrouwen. Vervolgens escaleerde de scheldpartij en begonnen ook deze andere man en de vrouwen zich er mee te bemoeien. Volgens de aangever had de eerste man een priem in zijn hand en haalde de andere man een mes uit de auto. De aangever is door de mannen geschopt en geslagen. Uiteindelijk vertrokken de verdachten met twee autos. Er werden aangiftes en getuigenverklaringen opgenomen.

Aan de hand van het signalement bleek dat een van de verdachten vermoedelijk in Lemelerveld woonde. Hij werd niet thuis getroffen. Zijn vrouw die thuis was werd aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling. Ook de twee autos werden aangetroffen. In deze autos werden een priem en een mes aangetroffen en in beslaggenomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verkeerscontrole bij Wythemerplas

Zwolle - Zondagavond werd tussen 19.30 uur en 22.00 uur een bromfiets/alcoholcontrole gehouden op verkeer komende van en gaande naar de Wythemerplas.

- 33 bestuurders laten blazen, geen overtredingen

- 5x pv terzake constructie snelheid

- 1x pv terzake niet bezitten certificaat

- 4x rijden zonder helm

- 1x onverzekerd rijden

- 1x roodlicht

- 1x overschrijding verdrijvingsvlak

- 1x snelheid

- 1x geen gordel

Hardenberg, Dalfsen, Ommen

Onder invloed achter het stuur

Ommen Op zondagmiddag rond 16.30 uur is op de Zwolseweg een 64-jarige autobestuurder uit Vilsteren staande gehouden. De man blies bij de ademanalyse 280 ug/l (0,64). Hij kreeg een rijverbod van één uur en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Deventer

Motorrijdster onderuit bij file

Bathmen Op zondagochtend kwam op de Rijksweg A1 een 28-jarige vrouw uit Vlotho (BRD) met haar motorfiets ten val. De vrouw had de file voor haar te laat gezien en kwam daardoor in aanraking met een voor haar rijdende motorfiets. Hierdoor ging zij onderuit. De vrouw liep een vleeswond aan haar been op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Busje over de kop

Bathmen Op de Rijksweg A1 sloeg op zondagochtend een busje over de kop. De 33-jarige chauffeur uit Opole (Polen) van het busje verklaarde in slaap gevallen te zijn. Het busje met negen personen er in botste tegen de vangrail waarna de bus over de kop sloeg en vervolgens tegen een boom belandde. Drie personen raakten gewond. Twee ervan werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloedDeventer In de nacht van zondag op maandag werd een 33-jarige vrouw uit Deventer die met haar auto op de Zweedsestraat/Holterweg reed, staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies de vrouw een F. Bij de ademanalyse op het bureau blies zij 635 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van zeven uren en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.