BASF

De overname van de kunstharsen specialist Johnson Polymer door BASF is op 1 juli jongstleden afgesloten. De overname is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.
De acquisitie omvat de productielocaties van Johnson Polymer in de USA en in Nederland, evenals de technische centra en vestigingen in Azië. Johnson Polymer biedt BASF een aanvulling op haar harsenportfolio, waarbij Johnson Polymer specifiek de op watergebaseerde technologie in huis heeft. De overname versterkt de aanwezigheid op de markt van BASF voornamelijk in Noord-Amerika. Johnson Polymer heeft wereldwijd 430 medewerk(st)ers in dienst en zal worden geïntegreerd met de verkoopeenheid Veredelingschemicaliën van BASF.

Door deze acquisitie openen we voor BASF nieuwe innovatie mogelijkheden in een sterk groeiende en winstgevende markt voor onze speciaalchemicaliën.
We zullen het onderdeel harsen van Johnson Polymer nu snel met onze bestaande verkoopeenheid veredelingschemicaliën integreren, aldus Dr. Andreas Kreimeyer, lid van de Raad van Bestuur van BASF AG. Ons team verheugt zich op de samenwerking met de nieuwe medewerk(st)ers. Samen zullen we producten en technologieën ontwikkelen en aanbieden, waardoor onze klanten nog succesvoller worden voegde Patrick Prévost, verantwoordelijk voor de verkoopeenheid Veredelingschemicaliën daaraan toe.

BASF is wereldwijd de toonaangevende chemieonderneming: The Chemical Company. Het productfolio van BASF bestaat uit chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewas-beschermingsmiddellen & fijnchemicaliën, aardolie & aardgas.
Als een betrouwbare partner voor praktisch alle industrieën, helpen wij onze klanten succesvoller te zijn met intelligente systeemoplossingen en producten van hoge kwaliteit. BASF ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe markten te betreden. Zij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan een betere toekomst. In 2005 had BASF bijna 81.000 medewerkers in dienst met een omzet van meer dan 42,2 miljard euro. BASF is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF) en Zürich (AN).

BASF Nederland B.V., 03 jul 2006

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378