AutoRai

Mitsubishi Outlander-concept in Parijs

(7/3/2006)
Mitsubishi laat op de komende Autosalon van Parijs (29 september t/m 16 oktober) de Outlander-Concept zien; een voorproefje van het definitieve nieuwe Europese model.
De nieuwe Outlander is in Japan al op de markt en is daar de best verkochte compacte SUV sinds zijn introductie in oktober 2005. Met de introductie van de Europese versie â in het eerste kwartaal van 2007 â mikt Mitsubishi op eenzelfde succes in het zwaarbevochten (en nog altijd sterk groeiende) Europese SUV-segment. De auto die Mitsubishi in Parijs onthult, is een conceptmodel op basis van de Japanse versie. Hiermee toont het merk hoe de voor de Europese markt aangepaste variant eruit gaat zien. In Nederland zal dit model naast de huidige Outlander gevoerd gaan worden.

Technologie van hoog niveau
Mitsubishi presenteert de Outlander-Concept in een sportieve rood-metallic lak met onder meer zilverkleurige accenten voor de dakrails, stootstrips, deurgrepen en de beschermingsplaat aan de voorzijde van de auto. De Outlander-Concept is getooid met de zogeheten âMount Fujiâ-grille; een eigen gezicht dat is voorbehouden aan de Europese versie van de SUV. De hoge raamlijn, de indringende koplampen en de grote (20-inch) wielen geven het conceptmodel een krachtige en dynamische uitstraling. Verder is het 4,64 meter lange studiemodel met zân brede postuur, uitgebouwde wielkasten en scherpe lijnen een duidelijke uiting van Mitsubishiâs eigenzinnige designtaal.

Dieselkracht
Niet alleen het uiterlijk van de Outlander-Concept zegt wat over zijn sportieve aspiraties, ook de technologie van de auto spreekt boekdelen. Een voorbeeld is het van Mitsubishi bekende, inschakelbare All Wheel Control, een uitgekiend 4WD-systeem dat zorgt voor een uitgebalanceerd weggedrag op en buiten de gebaande paden. De Outlander-Concept is gebouwd op Mitsubishiâs nieuwe, global C-segment platform, met een hoog actief veiligheidsniveau en optimaal rijplezier.

Voor de aandrijving van het conceptmodel zorgt een dieselmotor die ook te vinden is onder de motorkap van de Grandis. Mitsubishi paste de krachtbron aan voor de Outlander-Concept en koppelde de motor aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De zestienkleppen dieselmotor produceert 103kW/140 pk en voldoet aan de Euro4 emissie-eisen.

Praktisch en stijlvol
Het interieur van de Outlander-Concept is ontworpen als een stijlvolle leefruimte, met uitgebreide voorzieningen waaronder een luxe audiosysteem van Rockford Fosgate met 9 speakers en 650 Watt vermogen. Tevens beschikt de Outlander-Concept over een derde zitrij met Hide&Seat-systeem, een deelbare achterklep en een opvouwbare tweede zitrij.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster