2e persbericht van maandag 3 juli 2006

Eindhoven, 03-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan voor bedreiging stadswachten

De politie hield maandag om 13.10 uur op de Kasteellaan een 22-jarige man uit Helmond aan. De automobilist reed even daarvoor een fietspad op. Twee stadswachten zagen deze actie en noteerden het kenteken. Dit zag de verdachte vermoedelijk waarna hij met zijn auto hard achteruit op de twee stadswachten inreed. Deze sprongen net op tijd weg. Daarna duwde en bedreigde de man de twee. Hij kon later worden aangehouden, omdat zijn kenteken was genoteerd. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Passagier voorkomt aanrijding

Maandagmiddag rond 12.25 uur raakte een 65-jarige automobilist uit Best op de A2 de controle over het stuur kwijt. De man werd onwel toen hij op de snelweg reed. Zijn vrouw, die niet in het bezit is van een rijbewijs, heeft de auto vanaf de bijrijderplaats met handen en voetenwerk op de vluchtstrook gemanoeuvreerd. De politie is mee naar huis gereden om zowel de passagiers als de auto veilig thuis te brengen. De toestand van de man is inmiddels verbeterd.

Helmond: Politie houdt snelheidscontroles

* De politie hield maandag tussen 8.30 en 11.30 uur op de Deurneseweg een snelheidscontrole. In totaal werden 1510 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 122 harder reden dan de toegestane snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid werd niet geregistreerd.

* De politie hield maandag tussen 12.00 en 13.30 uur op de Europaweg een snelheidscontrole. Bij deze controle reden 50 bestuurders harder dan de dan de maximum snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid werd niet geregistreerd.

Budel: Inbraak bedrijf

Tussen donderdag 30 juni en maandag 3 juli werd ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwstraat. Een computer en een klok werden ontvreemd. Via het toiletraam werd het pand betreden.

Budel: Ongeval motorrijder en automobilist

Maandag rond 12.20 uur vond op de Grensweg een ongeval plaats tussen een 56-jarige motorrijder uit Hamont (België) en een 41-jarige automobilist uit Budel-Schoot. De automobilist wilde vanaf de Grensweg linksaf de Zwarteweg inslaan. Op dat moment werd hij ingehaald door een motorrijder. De motorrijder reed tegen de zijkant van de auto en kwam ten val. Hij is met rugklachten en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht.