Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/07)

OOSTERHOUT NB, 3 juli 2006

Foutparkeerders Blauwe Meer op de bon

LOON OP ZAND: Zondagavond 2 juli waren er nog veel bezoekers op en rond de recreatieplas Blauwe Meer. Op diverse plekken werd zodanig geparkeerd dat er geen enkel voertuig meer door kon. Dus ook geen brandweer en/of ambulance. De ergste foutparkeerders gingen daarom ook zonder pardon op de bon. In totaal vonden 28 automobilisten een bekeuring van 50,- onder hun ruitenwisser. De politie blijft de komende dagen streng optreden tegen overtreders die de doorgang voor hulpverleningsdiensten blokkeren met hun parkeergedrag.

Schade aan auto leidt tot mishandeling

OOSTERHOUT: Zondagavond 2 juli kwam het tot een handgemeen op de Hyacintstraat. In de vooravond was een klein (2 jaar) kind in een onbewaakt ogenblik bovenop een geparkeerde auto geklommen. Daarbij was wat lichte schade ontstaan op de motorkap van de auto. De eigenaar van het voertuig was op dat moment niet thuis, dus er kon ook een schaderegeling getroffen worden. Toen de eigenaar rond 22.00 uur thuis kwam heeft hij nog contact gehad met de politie, waarbij hij aangaf dat hij geen aangifte wilde maar dat hij wel wenste dat er in de schade bemiddeld werd. Korte tijd later ontstond er om nog onduidelijke reden ruzie. De eigenaar van de auto werd daarbij mishandeld door twee mannen. Een van hen bleek de vader te zijn van het 2-jarige jongentje. Het 46-jarige slachtoffer werd tegen de grond gewerkt en kreeg daarbij klappen en schoppen. Hierdoor liep hij schrammen en kneuzingen op, waarvoor hij zich onder doktersbehandeling stelde. De politie heeft deze twee mannen vervolgens opgepakt op verdenking van mishandeling.
Het gaat om een 27-jarige inwoner van Dordrecht en een 37-jarige inwoner van Oosterhout.
Het tweetal is verhoord en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld
De 27-jarige man uit Dordrecht deed vervolgens ook aangifte van mishandeling.
De politie heeft heel het gebeuren in onderzoek.

Vernieler opgepakt

OOSTERHOUT: Een woede-uitbarsting tussen twee ex-partners leidde zondagavond 2 juli tot een vernieling. Een 35-jarige Oosterhouter werd boos nadat zijn 26-jarige ex-vriendin bij hem langs kwam. Het duo kreeg ruzie, waarna de 35-jarige verdachte een deuk trapte in de auto van de vrouw. Ze deed aangifte waarna de verdachte werd opgepakt. De man legde een bekentenis af en was bereid om de ontstane schade te vergoeden. Voor de afwerking wordt deze zaak aan het Openbaar Ministerie voorgelegd.

Zoekactie naar 4-jarig kind

MADE: Zondagmiddag 2 juli werd de politie gewaarschuwd omdat er een vierjarig kind vermist werd. Het kind was al sinds 15.45 uur zoek en liep op blote voetjes. De ouders waren op visite op bij een familie op de Steelhovensedijk en waren na de vermissing van hun zoontje met behulp van de gealarmeerde buren en enkele omwonenden het kind gaan zoeken. De politie werd omstreeks 17.10 in kennis gesteld omdat het zoeken door eerder vernoemden geen succes heeft gehad. Ter plaatse werd de zaak verder gecoördineerd door de Officier van Dienst van de politie. Daarbij werd in de directe omgeving een SMS-Alert bericht verzonden en de sloten in de directe omgeving doorzocht. Verder werd er ook een politiehelikopter ingezet om het vermiste kind vanuit de lucht te zoeken. Rond 19.00 uur vond een politieagent het kind op een van de voorraadzolders boven een werkruimte van een kassengebouw, dat bij de woning hoorde. Het kind zat nietsvermoedend te spelen met een paar dozen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer