Politie Midden- en West Brabant

Berichten Breda maandag 3 juli

BREDA, 3 juli 2006

Dronken weggebruikers aangehouden

BREDA: Aan de Achterom is zondagmiddag rond 15.30 uur een 45-jarige Bredanaar aangehouden. Hij reed stevig onder invloed van alcohol op zijn bromfiets. Agenten lieten de man blazen met maar liefst 1220 ug/l als het resultaat van de ademanalyse. De Bredanaar kreeg een rijverbod van zestien uur. Na verhoor kon hij weer gaan.

ZUNDERT: Een 66-jarige inwoner van Chaam is zondagavond rond 18.30 uur aangehouden op de Molenstraat. De man had zijn auto niet onder controle en reed tegen een paaltje op de Molenstraat. Zijn 48-jarige passagiere uit Achtmaal hield aan de botsing letsel aan het gezicht en hoofd over. De automobilist werd aan een ademanalyse onderworpen. Hij blies 585 ug/l wat hem een rijverbod van 6 uur opleverde. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd

Melding over hond in warme auto breekt eigenaar op

BAARLE-NASSAU: Een melding bij de politie over een hond in een afgesloten en ongetwijfeld warme auto zondag op heeft voor de eigenaar van de auto een 54-jarige Bredanaar - verstrekkende gevolgen gehad. Agenten die rond 13.30 uur een kijkje namen bij de auto op een parkeerplaats aan de Kievit zagen dat de hond al weer uit de auto was, maar van de eigenaar was geen spoor. Na het checken van het kenteken bleek dat de man nog gesignaleerd stond voor 18 vonnissen betreffende boetes. Ze gingen terug en konden hem rond 14.30 uur aanhouden en mee naar het bureau nemen.

Motorrijders uit Etten-Leur mogen motorrijbewijs inleveren

ZEVENBERGEN: Een motoragent van het Verkeers Handhavings Team (VHT) heeft zondagmiddag rond 15.00 de rijbewijzen van twee motorrijders (37 en 60 jaar) uit Etten-Leur ingevorderd. De mannen haalden de onopvallende motoragent in op de A59 ter hoogte van Fijnaart. Dat gebeurde met een snelheid van iets boven de 200 km/uur. Bovendien haalden ze bij de aansluiting met de A17 twee personenautos in over de vluchtstrook. De agente van het VHT liet ze vervolgens op de carpoolplaats op de A17 stoppen. De officier van justitie zal beslissen over teruggave van de rijbewijzen.

Huiselijk geweld

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is zondagmiddag rond 18.00 uur aangehouden voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde bij een woning in het stadsdeel Haagse Beemden. De man werd in verzekering gesteld. Na verhoor kon hij maandag weer vertrekken.

Spundelnaar verlaat plaats ongeval

ETTEN-LEUR: Een 25-jarige inwoner van Sprundel is zondagavond rond 22.50 uur aangehouden op het Raadhuisplein. Hij reed rond 21.30 uur op de kruising Markthof-Ridderstraat een paaltje uit de grond en maakte zich vervolgens uit de voeten. Het verlaten van de plaats van een ongeval zonder de identiteit bekend te maken, is strafbaar.

De man kon na enig zoekwerk op het kermisterrein worden aangehouden. Hij kreeg ook rijverbod van twaalf uur, omdat hij zelf aangaf intussen al wat alcohol genuttigd te hebben.

Roosendaler (28) steelt dakpannen

BREDA: De politie heeft zondagavond kort voor 00.00 uur een 28-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man was op het Heuvelplein bezig dakpannen in een busje te laden. Dat materiaal lag daar in verband met de renovatie van woningen. Toen agenten arriveerden, probeerde de Roosendaler er nog onderuit te komen door zogenaamd zijn baas te bellen die hiervoor opdracht zou hebben gegeven, maar daar trapten de agenten niet in. Na verhoor kon de man maandag weer naar huis. Een medewerker van het bedrijf dat eigenaar is van de dakpannen, heeft aangifte gedaan van diefstal.

Auteur: Andre van den Hul