Gemeente Zederik


Meerkerk, 3 juli 2006

Opening nieuwe brandweerkazerne Meerkerk
Zederiks brandweerpost Meerkerk nieuw onderkomen aan Burggraaf

Opening
Afgelopen vrijdag 30 juni heeft burgemeester Koen de nieuwe brandweergarage van Meerkerk geopend. Op Burggraaf 2a waren het korps en afgevaardigden van de raad, college en afdelingen van het gemeentehuis verenigd om te zien hoe de burgemeester op ludieke wijze de post officieel in gebruik nam.

Het gebouw van twee verdiepingen herbergt een stallingsruimte voor de tankautospuit en de personeel-materieelbus, een kleed- en doucheruimte voor de brandweermannen en -vrouwen. Op de eerste verdieping is een leslokaal annex vergaderruimte.

Met de nieuwe post en de investeringen van de afgelopen jaren staat de brandweer er goed voor, zo werd er verteld. Er is nu nog behoefte aan een aantal extra vrijwilligers om het korps te versterken. Daarbij worden ook de dames in de gemeente door de brandweer uitgenodigd om lid te worden.

Afscheid
Na de opening werd stil gestaan bij het afscheid van de huidige brandweercommandant, de heer M. Moderscheim. Hij was tijdelijk gedetacheerd vanuit de regionale brandweer. De heer Moderscheim sluit nu na twee jaar zijn commandantschap af en zal zijn loopbaan vervolgen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te Bilthoven.
Half september treedt de nieuwe commandant aan: mevrouw T. Schutte. Zij heeft eerder in deze regio gewerkt en heeft een achtergrond als bestuurskundige. Het gemeentebestuur en het korps zijn content met de opvolging, die in samenwerking met regionale brandweer op snelle wijze tot stand is gekomen.

Open Dag
Op zaterdag 1 juli heeft brandweerpost Meerkerk vervolgens een Open Dag georganiseerd. Alle inwoners en andere belangstellenden waren welkom om de nieuwe brandweerpost te bekijken. Er werden diverse demonstraties gegeven. Er was een springkussen voor de kleintjes en de aanwezigen konden onder andere een klein brandje blussen en met de ladderwagen omhoog. Een oude stoomspuit met paarden uit 1910 zorgde voor het nodige spektakel met rondrijden en mooie stralen. Het prachtige zomerweer zorgde voor een passende entourage.