RTL Group


Loser zet zijn talrijke fouten recht in comedy 'My Name Is Earl' bij RTL 5
Karma is a funny thing, aldus Earl, een niet zo spirituele en ook niet zo frisse loser die zn leven weer op de rit probeert te krijgen door goede daden te verrichten. Earl is ook de hoofdpersoon in de sitcom My Name Is Earl, die vanaf maandag 3 juli te zien is bij RTL 5. De comedy was genomineerd voor de Golden Globe Award voor beste tv-comedy en won de Peoples Choice Award voor populairste nieuwe tv-comedy.

De besnorde en bier drinkende Earl (Jason Lee) heeft iets te vaak de verkeerde beslissingen genomen in zijn leven. Het lot is hem echter opeens verrassend gunstig gezind als hij de loterij wint. Zijn aantrekkingskracht voor ongeluk blijkt echter te sterk als hij in al zijn euforie door een auto wordt aangereden en zijn winnende lot ziet wegwaaien. In het ziekenhuis zet een tv-show Earl aan het denken: succes is het directe resultaat van het doen van goede dingen voor andere mensen. Earl ontdekt karma. Met als doel een beter leven voor zichzelf af te dwingen, gaat hij al zijn fouten uit het verleden rechtzetten.

In zijn poging om zijn karma op te schonen, wordt Earl vergezeld door zijn onfortuinlijke en niet zo snuggere broer Randy (Ethan Suplee) en de zeer sexy Catalina (Nadine Velazquez). Hij krijgt zelfs steun van Darnell (Eddie Steepless), de eigenaar van de Crab Shack, waar Earl regelmatig een biertje drinkt. Earls ex-vrouw Joy (Jamie Pressly) helpt ook, maar wel uitsluitend als zij er zelf beter van wordt.

Ondanks zijn overduidelijk beperkte intelligentie, blijkt Earl vreemd genoeg best effectief te zijn. Maar gelukkig levert het door hem gekozen pad ook genoeg lachwekkende momenten op voor de kijker.

Uitzending: wekelijks, vanaf maandag 3 juli, tussen 21.00 en 21.30 uur.


---

----------------------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP