Gemeente Schiedam


De gemeenteraad vergadert

Op maandag 3 juli, eventueel te vervolgen op dinsdag 4 juli 2005. Aanvang 20.00 uur. Aleidazaal, Stadserf 1, Schiedam. De vergadering is openbaar en live te zien op LookTV. Voorzitter: dhr. R. Scheeres.

Tijdens de openbare raadsvergadering komt onder andere aan de orde:

Voorjaarsnota
Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorjaarsnota vastgesteld. In deze voorjaarsnota, de voorloper van de begroting 2007, doet het college diverse voorstellen over de financiële ontwikkelingen.

Het college stelt onder andere voor de kwijtscheldingsmogelijkheid voor afvalstoffenheffing voor ongeveer 3000 huishoudens opnieuw in te voeren, meer geld uit te trekken voor de lichtblauwe brigade en het Hof van Spaland op te knappen.

De gemeenteraad wordt gevraagd de voorjaarsnota vast te stellen.

Parkeerregulering Delflandseweg
Voorstel is een gedeelte van de parkeerplaatsen voor de flats op de Delflandseweg te reguleren en hiervoor een aparte sector aan te wijzen.

Verbetering doorstroming bedrijventerrein Vijfsluizen De gemeenteraad wordt voorgesteld een krediet van 149.000 euro te voteren voor de verbetering van de verkeersdoorstroming op en rond bedrijventerrein Vijfsluizen.

Jaarplannen 2006 beheer en onderhoud openbare ruimte ONS-groep De gemeenteraad wordt gevraagd een krediet van 737.000 euro te voteren voor de hogere lasten c.q. de lagere baten voor de uitvoering van de jaarplannen 2006 beheer en onderhoud openbare ruimte ONS.

Voorzieningen voor de uitvoering van Buurt, Onderwijs en Sport (BOS)-impulsgelden 2006-2009
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 400.000 euro beschikbaar gesteld voor projecten in Schiedam-Oost en Schiedam-Zuid.

De lijst van onderwerpen betreft onder andere zogenaamde A-stukken. Dit zijn zaken waarover de raad moet beslissen maar die zodanig zijn voorbereid dat discussie over het algemeen niet meer nodig is. Alle raadsbesluiten worden voorbereid in raadscommissies. Als in een commissievergadering de discussie kan worden afgerond en deze leidt tot overeenstemming, dan is het niet nodig de zaak nog eens over te doen in een raadsvergadering.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. Of klik hier om in het BestuursInformatieSysteem de agenda en de vergaderstukken vinden.

Spreekrecht

Iedereen heeft het recht de gemeenteraad toe te spreken. Hiervoor is aan het begin van de raadsvergadering ruimte gemaakt. Wilt u gebruik maken van dit spreekrecht dan kunt u zich tot uiterlijk 48 uur voor de vergadering aanmelden bij de griffier dhr. J. Gordijn.

Meer informatie vindt u hier of neem contact op met de griffier van de gemeente Schiedam, dhr. J. Gordijn, tel.:(010) 2465788, email: j.gordijn@schiedam.nl.