Ingezonden persbericht


Maandag 3 juli a.s.:

Travel Health Clinic Maastricht open

MAASTRICHT - De wereld wordt steeds kleiner en exotische reisbestemmingen steeds vanzelfsprekender en beter bereikbaar. Veel mensen gaan echter nog op reis naar verre oorden zonder een voldoende voorbereiding.Om de reiziger anno 2006 op zijn wenken te kunnen bedienen opent de Travel Health Clinic Maastricht maandag de deuren in het academisch ziekenhuis Maastricht.

De Travel Health Clinic Maastricht kan reizigers - zowel particulier als zakelijk - optimaal voorbereiden en eventueel begeleiden op een reis en helpen bij gezondheidsproblemen tijdens of na de reis. Daartoe staan de kliniek deskundige (medisch) specialisten (top)medische voorzieningen ter beschikking. De openingstijden zijn zeer klantvriendelijk, namelijk zes dagen per week: maandag tot en met vrijdag 's ochtends tussen 09.00 en 12.00 uur inloopspreekuur, tussen 12.00 en 17.00 uur en op zaterdagochtend en woensdagavond tot 21.00 uur vaccinatiemogelijkheid.

Speciaal opgeleide travelnurses geven reizigers advies over maatregelen ter voorkoming van ziekten en zij verrichten tevens de vaccinaties. Deze zorg wordt verleend binnen een ziekenhuisstructuur, in Maastricht binnen het azM. Maastricht krijgt de eerste THC in een academisch ziekenhuis, na zes vestigingen in Almelo, Enschede, Hardenberg, Hengelo (hoofdvestiging). Hoofddorp en Winterswijk.

Reizigers kunnen bij Travel Health Clinic terecht voor gezondheidsadviezen, vaccinaties en artikelen die nodig zijn voor een gezond verblijf in de (sub-)tropen. Travel Health Clinic begeleidt reizigers in het nemen van de juiste maatregelen om infecties en reisongemakken te voorkomen. De Travel Health Clinic adviseert over vaccinatie en overige profylaxe, over hygiëne, voeding en reizigersdiarree, vaccineert en verkoopt relevante artikelen, waaronder een persoonlijke op maat gesneden reisapotheek. Bovendien is de reiziger verzekerd van alle deskundigheid, want de medische leiding is in handen van artsen en de Travel Health Clinic is nauw verbonden met het azM. Indien nodig en gewenst is de reiziger zo dus verzekerd van alle benodigde medische expertise, voorafgaand, tijdens en na de reis.

Travel Health Clinic is lid van het Landelijk Coördinatiecentrum voor Reizigersadvisering (LCR), een overkoepelende organisatie voor reizigersadvisering.

Zie voor achtergrond-info SUMMUM-gazet: http://www.summum.azm.nl/downloads/sg002web.pdf Zie ook: www.thci.nl

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++