Gemeente Zoetermeer

Inloopbijeenkomst in Oosterheem

De gemeente Zoetermeer organiseert een inloopbijeenkomst over drie projecten in Oosterheem: Sportscheg, Centrum en de uitbreiding van het tijdelijk winkelcentrum. Op maandag 3 juli van 17.00 tot 20.00 uur kunnen geĂŻnteresseerden terecht op het informatiecentrum Oosterheem aan de Stephensonstraat. Zij kunnen deze plannen bekijken en vragen stellen aan de aanwezige medewerkers.

Sportscheg

Aan de noordoost rand van Tuindorp, tegen de HSL aan, heeft de gemeente een competitie uitgeschreven voor 100 woningen (de zogenaamde Sportscheg). Op de inloopbijeenkomst is het winnende ontwerp te zien. Bovendien kunnen de bezoekers een indruk krijgen hoe deze uitbreiding van Tuindorp in de omgeving past.

Centrumplannen

Een eerste versie van de plannen van het centrumgebied is op de maquette in het informatiecentrum te zien sinds begin van het jaar. De plannen omvatten onder andere woningen, winkels, welzijnsvoorzieningen, een kerk en een parkeergarage. De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met alle betrokken partijen de plannen verder uitgewerkt. Ook deze plannen worden vertoond tijdens de inloopbijeenkomst.

Uitbreiding tijdelijk winkelcentrum

In Oosterheem worden op termijn in het centrum winkels geopend. Om de tijd tussen nu en het definitieve winkelcentrum te overbruggen, wordt het tijdelijke winkelcentrum uitgebreid. Voor de bouw van het tijdelijk winkelcentrum aan de Aletta Jacobsstraat/Putterhoekstraat is door de supermarkt de Aldi een tijdelijke bouwvergunning aangevraagd. Deze aanvraag ligt vanaf 3 juli ter inzage in het Stadhuis.