Gemeente Rotterdam


---
File: 21487a0.gif




Nr. 27
30 juni 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 3 juli t/m 9 juli 2006

Wethouder Kriens ontvangt het plan Woonzorgzonering Hoogvliet Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) neemt op maandag 3 juli om 15.30 uur het plan Woonzorgzonering Hoogvliet in ontvangst. De ontvangstname vindt plaats in het Info-centrum aan de Sprong 10 in Hoogvliet. Het uitgangspunt van de Kerngroep Wonen, Zorg en Welzijn, die het plan heeft opgesteld, is om zoveel mogelijk mensen zelfstandig in de wijk te laten wonen. De woonzorgzones is één van de speerpunten van de gemeente Rotterdam die voortkomen uit de Wet Maatschappelijke Opvang. De deelnemende partijen in de kerngroep zijn Vestia, Woonbron, Thuiszorg Rotterdam, het Centrum voor Dienstverlening, Stichting Welzijn Hoogvliet, Argos, Zorggroep Rijnmond, Humanitas, de SOR, de adviesraad voor Ouderen Hoogvliet, Bavo/RNO en nog enkele partijen. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Edward Ernst, tel. 06 - 22 49 94 87)

Wethouder Geluk gaat in gesprek met jeugdambassadeurs over kindvriendelijke stad Wethouder Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) zal op maandag 3 juli om 16.00 uur met jeugdambassadeurs praten over de vraag hoe Rotterdam kindvriendelijker gemaakt kan worden. Het gesprek vindt plaats in kamer 120 van het stadhuis. De wethouder wil graag van de kinderen weten wat zij zouden doen als zij wethouder Jeugd zouden zijn. De Commissie Jeugdambassadeurs bestaat uit kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar die de basisschoolleerlingen vertegenwoordigen in Rotterdam. Zij vergaderen over zaken die zij belangrijk vinden en geven gevraagd of ongevraagd adviezen aan het gemeentebestuur. (Voor meer informatie: Stichting Jeugd Nu, Willemijn Dupuis, tel. 0174 - 44 01 92)

Wethouder Karakus geeft startsein Bergse Park
Wethouder Hamit Karakus verricht op maandag 3 juli om 16.00 uur de officiële handeling van het project Bergse Park te Rotterdam. Het nieuwbouwproject wordt gebouwd op de hoek van de Jasonweg en de Ankie Verbeek-Ohrlaan, wijk 110-Morgen in Rotterdam. Het project Bergse Park bestaat uit drie gebouwen met in totaal 96 terrasappartementen (huur en koop) en 6 luxe penthouses. (Voor meer informatie: Karín Oostenbrink - Fraai, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010- 417 21 61)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam