Fortis Bank

Published: 08:00 03.07.2006 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis benoemt Maarten Pronk tot landenmanager Rusland

Fortis maakt vandaag bekend dat het Maarten Pronk heeft benoemd tot landenmanager Rusland, met de opdracht om de bestaande activiteiten van Fortis in Rusland verder uit te bouwen.

Fortis heeft reeds merchant banking en trustactiviteiten in Rusland. Rusland, op het kruispunt van Europa en Azië, biedt een enorm groeipotentieel in zowel bank- als verzekeringsactiviteiten. Binnen de internationale groeistrategie van Fortis is Rusland een logische en veelbelovende markt.

Maarten Pronk (51) werd geboren in Paramaribo, Suriname en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij is afgestudeerd in de sociale geografie aan de Universiteit van Utrecht en spreekt vloeiend Russisch naast zes andere talen. Voordat hij zich in 1994 in Rusland vestigde, was Maarten Pronk voornamelijk gestationeerd in Zuid-Amerika voor NMB Bank en ING. In Rusland zette hij de activiteiten van ING Bank in Moskou op en was hij plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nikoil Bank (top 20 financiële instelling). Voordat hij in dienst trad bij Fortis was Maarten Pronk landenmanager van de Rabobank in Rusland.

Sinds 2003 breidt Fortis naast de trustactiviteiten ook zijn merchant banking activiteiten in Rusland uit. Daarbij richt het zich op sterke niches als energie, goederen, transport en export- en projectfinanciering. Met een klein, gespecialiseerd team in Moskou onderzoekt en treft Fortis Insurance International voorbereidingen voor de introductie van zijn activiteiten op de Russische verzekeringsmarkt.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 37 miljard (31/05//2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20