Miljoenhuizen.nl integreert Google Maps woningen zoekmachine

Klup.nl

Miljoenhuizen.nl is de eerste Nederlandse woningsite die volledig integreert met Google Maps. Miljoenhuizen stelt de woningzoeker in staat om via de satellietfoto naar 125.000 koopwoningen te zoeken die door particulieren en door NVM, VBO en LMV-makelaars worden aangeboden. Daarnaast zijn ook voorzieningen zoals basisscholen, restaurants en winkels op de luchtfoto's te zien.

De bezoeker begint met een Google Map van Nederland waarop de grootste plaatsen van Nederland te zien zijn. Als verder wordt ingezoomd worden ook kleinere plaatsen zichtbaar en vervolgens ook de individuele koopwoningen en voorzieningen in de buurt.

Per plaats wordt de gemiddelde vraagprijs en de prijsontwikkeling via een grafiek weergegeven. Van elke woning wordt bijgehouden hoe lang deze te koop staat en eventuele prijsverlagingen. De bezoeker kan snel over de kaart van Nederland navigeren door de gewenste postcode of plaatsnaam op te geven, of via de muis.

Volgens Nico Schoonderwoerd, directeur van miljoenhuizen.nl, zijn de ontwikkelingen nog lang niet voorbij: 'We zijn van plan om veel meer interessante gegevens toe te voegen om een zo goed mogelijk indruk te geven van elke buurt. Bezoekers kunnen hier aan mee werken door zelf interessante punten uit hun buurt toe te voegen op de satellietkaart'.

Verder kunnen bij alle koopwoningen en voorzieningen ook reacties worden geplaatst. Volgens Schoonderwoerd durven andere woningsites het niet aan om reacties van woningzoekers op koopwoningen te plaatsen: 'Funda heeft er van afgezien, omdat woningverkopers bang kunnen zijn voor negatieve reacties'. Ongeveer 80% van de bezoekers op miljoenhuizen.nl vindt de reactiemogelijkheid echter wel toegevoegde waarde hebben.

De uitspraak van de rechter in het hoger beroep van NVM tegen zoekallehuizen.nl wordt met grote belangstelling tegemoet gezien. Schoonderwoerd hierover: 'Ik verwacht niet dat het standpunt van de rechter sterk zal verschillen van een paar maanden geleden, toen deze heeft gezegd dat woningen zoekmachines een belangrijke rol spelen om de consument van informatie te voorzien en de NVM op haar vingers heeft getikt.' Schoonderwoerd wenst zijn concurrent zoekallehuizen veel succes en ziet de competitie met vertrouwen tegemoet: 'Doordat zoekallehuizen heeft besloten niet te zoeken in funda missen ze een groot deel van het Nederlandse aanbod. Als je hun doublures niet meetelt hebben ze ongeveer 70.000 koopwoningen, aanzienlijk minder dan de 125.000 van miljoenhuizen.nl. Een ander pluspunt is dat op miljoenhuizen.nl op postcode gezocht kan worden.'

Volgens Schoonderwoerd wordt het de NVM en funda heet onder de voeten: 'Onlangs heeft funda een poging gedaan om onze deeplinks te blokkeren. Gelukkig konden we dit snel oplossen. Het is toch onbegrijpelijk dat een makelaarsorganisatie actie onderneemt waardoor de woningen van hun klanten slechter te vinden zijn. Daarom staan wij volledig achter de klacht die Vereniging Eigen Huis onlangs heeft ingediend bij de NMA'.

Samenvatting:

Miljoenhuizen.nl is de eerste woningen zoekmachine met

- zoeken via Google Maps satellietfoto's

- meer dan 100.000 links naar koopwoningen

- informatie over vraagprijsontwikkeling per woning
- gemiddelde vraagprijsontwikkeling per plaats
- gemiddelde verkooptijd per makelaar
27 - RSS feeds van woningen

- Weblog functie per woning

Over miljoenhuizen.nl:

Site: www.miljoenhuizen.nl
Reacties van bezoekers: miljoenhuizen-integreert-google-maps.blog.klup.nl/ Contactpersoon: Nico Schoonderwoerd
Telnr: 06-44126682
Email: support@klup.nl