Ingezonden persbericht


Persbericht

UGS breidt functionaliteit van Teamcenter voor Maintenance, Repair & Overhaul uit

~ Verbeteringen verhogen waarde van 'Configuration Driven MRO' voor organisaties die kapitaal goederen, materieel of installaties onderhouden ~

Den Bosch, 3 juli 2006 - UGS, een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), introduceert een nieuwe versie van Teamcenter(TM) voor MRO. Dit is binnen Teamcenter, het meest gebruikte PLM-software-portfolio, een complete oplossing voor Maintenance, Repair en Overhaul (onderhoud en reparatie en instandhouden).

De nieuwe versie biedt een compleet geïntegreerde omgeving voor onderhoud, reparatie en revisie-processen. Het omvat mogelijkheden voor werkstroom, samenwerking, complex documentmanagement, wijzigingsbeheer, voorbereiding en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden, en dit alles gebaseerd op geavanceerd configuratie management voor het beheer van alle productgegevens. Verder biedt het volledige en rolgebaseerde ITAR-beveiligingsondersteuning voor multinationale defensie activiteiten.

Daarnaast is er een nieuwe module voor materiaalbeheer. Deze module geeft bedrijven controle over dure investeringen in voorraad, reserveonderdelen, gereedschap en materiaal vanaf de initiële fase via bestelling, ontvangst, reparatie en verzending tot afhandeling. De gebruiker krijgt informatie om voorraadbeheer te optimaliseren en de prestaties en offertes van hun verkopers te controleren.

Andere nieuwe functionaliteit in Teamcenter voor MRO is:


- In-Service-functionaliteit waardoor organisaties met de focus op MRO een compleet beeld krijgen van de samenstelling en levensstatus van alle te traceren onderdelen.


- Onderhoudsplanning en -uitvoering die pragmatisch MRO ondersteunt via onderhoudspecificaties en -schema's, werkplanning en werkvoorspellingen.


- Een nieuwe onderhoudsmanagement-functionaliteit waarmee bedrijven de uitvoering van diensten door derden kunnen vastleggen en rapporteren.

"Door het inpassen van de configuratiefunctionaliteit in Teamcenter krijgen MRO-organisaties een enkele bron voor activadefinitie en -management," aldus Steve Bashada, vice president Teamcenter applicaties bij UGS. "Organisaties zijn er dan zeker van dat al hun processen en afdelingen gebruik maken van dezelfde bron van informatie voor alle activiteiten binnen 'configuration driven' applicaties. Met de nieuwe functionaliteit geeft Teamcenter voor MRO nog meer waarde omdat organisaties een grotere controle krijgen over hun dure investeringen en leveranciers."

"De uitbreiding van onze Teamcenter-implementatie met MRO-oplossingen is perfect voor onze activiteiten," aldus Jim Wall, Director of Engine Engineering bij Hendrick Motorsports. " Wij herfabriceren meer dan 700 racemotoren per jaar en 23 andere kritieke onderdelen. Om races te winnen, moet de race-configuratie 100 procent nauwkeurig zijn. We moeten overal toegang hebben tot gegevens over testen en prestaties. Ook moeten we het gebruik van de lifecycle kunnen traceren van kritieke seriële onderdelen en moeten we veranderingen in de vloot implementeren binnen drie dagen tussen race-evenementen. We vertrouwen op de MRO-mogelijkheden van Teamcenter om deze belangrijke processen te beheren. Daarmee verbeteren we onze race-prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid, essentiële elementen om een race te winnen."

De nieuwe versie van Teamcenter voor MRO wordt eind juli verwacht. Meer informatie is te vinden op http://www.teamcenter.com/products/teamcenter.

(451 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over UGS
UGS is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM). Wereldwijd heeft het bedrijf al bijna 4 miljoen werkplekken en 46.000 klanten. De visie van UGS is het ondersteunen van al zijn klanten om oplossingen en diensten aan te dragen bij het opzetten van wereldwijde innovatienetwerken. Hierdoor kunnen deze bedrijven beter anticiperen op snelle veranderingen en uitdagingen binnen de huidige wereldeconomie. Het hoofdkantoor bevindt zich in Plano, Texas, USA. Het Benelux-kantoor bevindt zich in Den Bosch. Meer informatie over UGS kunt u vinden op de website: www.ugsplm.nl

Over Teamcenter voor MRO
Teamcenter voor MRO vermindert de duur van de onderhoudscyclus en verlaagt de kosten die horen bij het onderhouden van complexe commerciële en militaire producten zoals vliegtuigen, wapensystemen, schepen en krachtcentrales.

Note: UGS, NX and Transforming the process of innovation are trademarks or registered trademarks of UGS Corp. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other trademarks, registered trademarks or service marks belong to their respective holders.

Voor meer informatie over UGS kunt u contact opnemen met Simone Versleijen van UGS: Tel: + 31 (0)73 680 2500
E-mail: versleij@ugs.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0)40 235 4600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com