Docdata NV

Te verspreiden op maandag 3 juli 2006
U.S. Eastern Standard Time 09.00h. U.K. 14.00h. Continental Time 15.00h.

P E R S B E R I C H T
DOCdata meldt de verkoop van een MicroPerf® systeem.

Industrial Automation Integrators (IAI) B.V. in Veldhoven, een dochteronderneming van DOCdata N.V. in Waalwijk, gaat een Laser-Perforatie-Systeem leveren voor het aanbrengen van het gepatenteerde veiligheidskenmerk MicroPerf® aan een drukkerij voor bankbiljetten. De aflevering van dit systeem is gepland in 2006.

Hoofdaannemer van dit project is KBA-Giori S.A. in Lausanne, Zwitserland, een dochter- onderneming van König & Bauer (KBA) in Würzburg (www.kba-print.de) die de marketing en sales verzorgt voor de markt van beveiligd drukwerk. KBA-Giori is met afstand de grootste leverancier van apparatuur aan bankbiljetten-drukkerijen. Zowel IAI als de producent van drukpersen KBA zijn onderaannemers. De (sub-)systemen van KBA en IAI worden, op de locatie van de klant, tot één systeem voor het aanbrengen van MicroPerf® geïntegreerd.

Het MicroPerf® veiligheidskenmerk, een uitvinding van de Zwitserse veiligheidsdrukker Orell Füssli (www.ofs.ch), wordt toegepast in Zwitserse, Russische en enkele andere bankbiljetten. Het veiligheidskenmerk bestaat uit een patroon van zeer kleine, met laser aangebrachte gaatjes, die zichtbaar worden als het bankbiljet tegen het licht gehouden wordt.

De omzet die is gemoeid met de verkoop van dit MicroPerf® systeem tezamen met de recent bekendgemaakte verkoop van paspoortsystemen aan de Portugese veiligheidsdrukkerij Imprensa Nacional beloopt ruim 3 miljoen. Deze opdrachten bevestigen de positie van IAI binnen de security printing markt. In deze markt biedt IAI systemen aan voor het aanbrengen van beveiligingskenmerken in paspoorten, identiteitskaarten, bankbiljetten, en overige veiligheidsdocumenten.

Industrial Automation Integrators (IAI) B.V. is een dochteronderneming van DOCdata N.V. en is gespecialiseerd in het toepassen van laser en optische technologie. IAI's belangrijkste klanten zijn momenteel te vinden in industriële activiteiten zoals het drukken van waardepapieren, de vervaardiging van verpakkingsmaterialen en het ondertitelen van speelfilms. DOCdata N.V. bestaat uit de DOCdata Media Groep, die CD's en DVD's produceert en gerelateerde diensten aanbiedt aan content eigenaren binnen Europa, DOCdata E-commerce Fulfillment, dat fijnmazige logistiek, gepersonaliseerde distributie, betalingsdiensten en web- ontwikkeling aanbiedt aan concept en content eigenaren, en IAI.

Waalwijk, Nederland, 3 juli 2006 ­ DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie: DOCdata N.V. M.F.P.M. Alting von Geusau CEO Tel. 0416 631 100 Pagina 1 van 1


---- --