Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso neemt 50% belang in Amedia en verwerft daarmee toegang tot het segment van verzekeringstussenpersonen

Sliedrecht, 3 juli 2006

Softwarebedrijf Unit 4 Agresso en investeringsmaatschappij NPM Capital nemen per 1 juli Amedia Holding b.v. over. Het is de intentie dat Amedia op termijn een volledige dochteronderneming wordt van Unit 4 Agresso. In beginsel nemen beide partijen 50% van de aandelen over, waarbij Unit 4 Agresso gedurende twee jaar een optie heeft op alle aandelen.

De overname past in de strategie van Unit 4 Agresso die gericht is op synergie en groei in ondermeer de zakelijke en financiële dienstverlening. Voor de huidige aandeelhouders van Amedia, ING en AEGON, is het bedrijf niet langer onderdeel van de core business.

Amedia is marktleider in software voor tussenpersonen in de verzekeringsbranche. Het bedrijf is gevestigd in Den Haag en er werken 133 mensen. Het bedrijf is gezond winstgevend en verwacht in 2006 een omzet te halen van ongeveer 12 miljoen. Amedia is in 2004 ontstaan uit een fusie tussen ACT en ASN. In 2005 is de fusie voltooid en is een solide en gezonde financiële basis voor de toekomst gelegd. Amedia biedt geïntegreerde ict- oplossingen voor het intermediair, van eenmanszaak tot grote volmachtkantoren.

CFO Edwin van Leeuwen: "Voor ons is dit een uitgelezen kans om toegang te krijgen tot een nieuwe verticale markt binnen de zakelijke en financiële dienstverlening. De deal is samen met NPM Capital dusdanig gestructureerd dat het kapitaalbeslag voor Unit 4 Agresso in beginsel zeer beperkt is. We kunnen dit eenvoudig met eigen middelen financieren."

Motivatie overname
Unit 4 Agresso is reeds 25 jaar actief op de Nederlandse markt voor bedrijfssoftware en heeft een sterke positie in de zakelijke en financiële dienstverlening. Het bedrijf acquireert alleen bedrijven met een bewezen reputatie en expertise. Belangrijke motivaties bij de overname van Amedia zijn het verschaffen van toegang tot niche markten en de gewenste uitbreiding van functionaliteiten en diensten om totaaloplossingen te kunnen bieden. De strategie zal vooral gericht zijn op het verder versterken en uitbouwen van de marktleiderspositie van Amedia in het segment van verzekeringstussenpersonen.

Overname versterkt Amedia
Aandeelhouders, commissarissen en directies zien in de overname een volgende fase van verdere groei en ontwikkeling van Amedia. Unit 4 Agresso heeft een uitstekende reputatie waarmee de continuïteit van en het vertrouwen in Amedia wordt versterkt. Amedia is de enige leverancier die het intermediair geïntegreerde ICT oplossingen kan bieden. De overname van Amedia door Unit 4 Agresso geeft Amedia een geweldige impuls om met voortvarendheid te werken aan toekomstvaste oplossingen voor het intermediair.

Meer informatie:
Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
T: +31 (0)184 444444
F: +31 (0)184 444463
Edwin.van.Leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen en leverancier van beveiligingssoftware. Met vestigingen in 11 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2005 een omzet van 353 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2005 had Unit 4 Agresso 2.091 medewerkers in dienst.


---- --