Politie Zeeland


---

W-2554-2006 Bedrijfsongeval in Vlissingen
Bij een bedrijf aan de Eerste Binnenhavenweg in Vlissingen is vanmorgen rond 9.00 uur een ongeluk gebeurd.
Een 21-jarige Vlissinger reed, als bijrijder, op een heftruck. Hij sprong er van af en de heftruck reed achteruit over zijn voet. In het ziekenhuis bleek dat de Vlissinger zijn enkel gebroken had. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.
O-2555-2006 Velgen gestolen
Een auto die bij een garagebedrijf op de Amundsenweg in Goes stond is vannacht het doelwit geworden van velgendieven.
De velgen (met banden) hadden een gezamenlijke waarde van rond de 2500 euro. Toen de diefstal vanmorgen werd ontdekt stond de auto op bakstenen. De politie stelt een onderzoek in.
W-2556-2006 Diefstal auto
In Vlissingen, bij een garagebedrijf in de omgeving van de President Rooseveltlaan, is tussen 13.00 uur gistermiddag en 07.30 uur vanmorgen een personenauto weggenomen.
De auto stond op de openbare weg geparkeerd in de buurt van het garagebedrijf, omdat er vandaag een APK-keuring op gedaan zou moeten worden. Toen de werknemers van de garage de eigenaar van de auto vanmorgen belde waar de auto bleef, bleek deze te zijn weggenomen. De eigenaar had de sleutels van de auto in een brievenbus gegooid, vermoedelijk zijn de sleutels door de dader(s) uit de brievenbus gevist. De auto betreft een grijze Peugeot 206 voorzien van kenteken 54-LZ-PF.
O-2557-2006 Motorboot weggenomen
Tussen gistermiddag 13.00 uur en vanochtend 7.30 uur is een motorboot weggenomen van een parkeerplaats aan de Sloestraat in Zierikzee.
Het betreft een witte motorboot van ongeveer 5,50 meter lang. Op de boot zit een 40 pk motor.
Z-2558-2006 Diefstal uit woning
Vanwege de warmte had een inwoner van Sluis, op de Garenmarkt, in de nacht van zaterdag op zondag, zijn achterdeur open laten staan, zodat het een beetje kon doorluchten.
Beter had hij dit niet gedaan, want nu zag een inbreker zijn kans schoon en stal de portemonnee van de man. In de portemonnee zaten creditcards, rijbewijs en ruim honderd euro.
O-2559-2006 Aanrijding met letsel
Omstreeks 17.19 uur vanmiddag heeft op de oprit naar de A58, ter hoogte van Kruiningen, een aanrijding plaatsgevonden.
Een 29-jarige man uit de gemeente Veere reed over de N289 in de richting van de Zanddijk. De 18-jarige Poolse bestuurder van een bedrijfsbusje wilde de A58 (in de richting van Bergen op Zoom) oprijden en verleende geen voorrang aan de man uit Veere. Beide auto's kwamen met elkaar in aanraking en beschadigden zwaar. Een inzittende van de personenauto klaagde over pijn in haar rug en nek. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. (Haar gegevens zijn nog niet bekend) Ook een van de inzittenden van het busje is overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn letsel, alsmede zijn gegevens, is niets bekend. Beide voertuigen werden weggesleept door een takelbedrijf. De brandweer zorgde voor het schoonmaken van het wegdek. De Poolse bestuurder werd aangehouden en heeft op het bureau een verklaring afgelegd. Hij vertelde dat hij verblind was geweest door de zon en de andere auto niet gezien te hebben. Ook heeft hij een blaastest afgelegd. De man had niet gedronken. Hij is, nadat hij in vrijheid werd gesteld, bij zijn verblijfplaats afgezet.

---- --