Hogeschool van Amsterdam

Persberichten

4 juli diploma-uitreiking

Eerste lichting studenten HBO-Rechten studeert af

(Persuitnodiging, 27 juni 2006)

Op 4 juli krijgt de eerste lichting studenten HBO-Rechten hun diploma. Het gaat om twintig studenten die vier jaar geleden zijn begonnen bij het Instituut voor Hoger Juridisch Onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam. Acht werkgevers hebben al aangegeven vacatures te hebben voor deze kersverse Bachelors of Laws.

De studie HBO-Rechten komt voort uit de samenwerking tussen de HvA en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Dit betekent dat studenten gebruik kunnen maken van zowel de HvA- als de UvA-faciliteiten. Een deel van het onderwijs van HBO-Rechten wordt verzorgd aan de UvA.

Diploma-uitreiking

Tijdens de diploma-uitreiking spreekt de heer W. Velzen, lid van de Raad voor de Rechtspraak de studenten toe. Hij gaat dan onder andere in op het advies dat de Raad heeft uitgebracht dat deze groep afgestudeerden aan de slag kan als gerechtssecretaris.

Werken of doorstuderen

Overige functies die de Bachelors of Laws kunnen uitvoeren, zijn juridisch medewerker bij een advocaten- of notariskantoor, bank, overheid, belangenorganisaties en verzekeraars. Een andere optie is doorstuderen aan de UvA. Zij kunnen daar in anderhalf jaar hun master halen.