Gemeente Soest

Zwerfvuil ruimen loont

Datum: 28/06/2006

Scholieren ruimen een jaar lang afval in schoolomgeving

De scholieren van basisschool De Buut hebben een jaar lang zwerfvuil in de omgeving opgeruimd. Elke twee weken heeft een klas vuil geruimd nabij de school en het winkelcentrum de Tamboerijn.

De kinderen 'verdienen' met het schoonmaken geld, dat de school gebruikt op een tafeltennistafel te kopen. Op dinsdag 4 juli sluit de school deze schoonmaakactie "Buu(r)tschoon" af. Wethouder Krijger en de heer Bos van het wijkbeheerteam Overhees (WBT) overhandigen dan een cheque met een geldbedrag voor de geleverde prestaties.

Het WBT nam het initiatief voor deze actie. Zwerfvuil in de wijk had tijdens de wijkavond in 2004 een hoge prioriteit. Het WBT heeft toen besloten om extra uren zwerfvuilopruimen in te huren bij Eemfors (draait dit zomerseizoen, met name voor de skateplek op de Dorpsstreek en de skateplek naast de spoorwegovergang Soest-Zuid).

Ook benaderde het WBT de basisscholen om mee te doen aan het opruimen van zwerfvuil in de omgeving van de school. De Buut heeft in het seizoen 2005/2006 aan deze actie meegedaan en daarmee geld verdiend. Het WBT financiert dit uit het wijkbudget.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer