Gemeente Leeuwarden

Persuitnodiging

Ondertekening bijzondere prestatieovereenkomst

De gemeente Leeuwarden en Nieuw Wonen Friesland gaan een bijzondere prestatieovereenkomst aan. Dinsdag 4 juli om 16.00 uur tekenen Geert Dales, burgemeester van Leeuwarden en Fred de Groot, Algemeen Directeur en Bestuurder van Nieuw Wonen Friesland, de overeenkomst.

De prestatieovereenkomst is een wederzijds afsprakenkader. De looptijd is tot en met 2009. In de overeenkomst worden concrete afspraken gemaakt over onder andere nieuwbouw, duurzaam bouwen, stedelijke vernieuwing, woningtoewijzing en leefbaarheid & veiligheid.

Er zijn ook afspraken gemaakt over bijzondere doelgroepen, de rol van de corporatie bij de Wet Maatschappelijke opvang (WMO) en het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid. Om dit te realiseren is in de overeenkomst ook de integrale samenwerking tussen de verschillende sectoren Welzijn, Wijkzaken en Bouwen, Wonen en Milieu van de gemeente Leeuwarden vastgelegd.

De afspraken in deze overeenkomst zijn bindend. De voortgang wordt gevolgd en twee keer per jaar teruggekoppeld tijdens bestuursoverleg.

U bent van harte welkom bij de ondertekening in het Klantencentrum van Nieuw Wonen Friesland aan de Marshallweg 9 te Leeuwarden:

16.00 uur Welkomstwoord door Fred de Groot

Aansluitend Ondertekening Prestatieovereenkomst

Toespraak wethouder volkshuisvesting Roel Sluiter

16.45 uur Rondleiding door het Klantencentrum

17.00 uur Einde


----------
Voor meer informatie : Perstelefoon gemeente Leeuwarden (058) 233 40 02 of Nieuw Wonen Friesland: Fred de Groot, Algemeen Directeur en Bestuurder Nieuw Wonen Friesland op

telefoonnummer (058) 233 41 90.