Dienstenbond CNV

Bestuurders CNV Dienstenbond lopen vierdaagse voor collega Rabiatou Diallo
04-07-2006

Sponsorloop levert duizenden euros op voor vakbondswerk in Guinee

Bestuurders Ike Wiersinga en Aletta Bulsink van CNV Dienstenbond kunnen met het uitlopen van de vierdaagse duizenden euros incasseren voor het vakbondswerk in Guinee. Flink getraind en gesponsord verschijnen zij op 18 juli aan de start. In de afgelopen maanden hebben zij hun collegas bij de Dienstenbond, maar ook familie en vrienden uitgenodigd geld in te zetten voor het volbrengen van de prestatietocht. Het streven is om vijfduizend euro voor Rabiatou Serah Diallo op te halen.

Rabiatou Diallo werkt als vakbondsleider in Guinee. Zij is algemeen secretaris van de vakcentrale CNTG, die veertigduizend leden telt. Meer dan de helft van de leden is vrouw. Veel van hen werken in batikweverijen en zeepmakerijen. Rabiatou Diallo is een voorbeeld voor hen. Ze laat zien dat een Afrikaanse vrouw het ver kan schoppen. Onlangs is zij in het kader van de campagne gelijke rechten voor vrouwen en mannen door CNV-leden gekozen tot Wereldvrouw.

CNV Bestuurder Ike Wiersinga voelt zich extra gemotiveerd nu ze kan lopen voor een fantastisch doel: Door te lopen voor Rabiatou ben ik natuurlijk extra gemotiveerd. Het geeft gewoon een kick om te weten dat aan de eindstreep niet alleen een medaille wacht, maar ook nog eens zo veel geld voor vrouwen in Guinee. En collega Aletta Bulsink vult aan: Rabiatiou is echt een wereldvrouw. Ik heb diep respect voor haar werk. Als je je realiseert onder welke omstandigheden zij haar werk doet! Daarbij vergeleken is het lopen van de vierdaagse een fluitje van een cent.

Ike Wiersinga en Aletta Bulsink zijn tijdens de tocht mobiel bereikbaar voor de media.

Ike Wiersinga, 06 23500986
Alette Bulsink, 06 - 20471888

Voor verdere informatie: Evert de Groot, hoofd communicatie, 023 5651052,
06 - 10884141