Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 juli 2006

Bewonerspanel De Baarsjes on line

Naast buurtbijeenkomsten en inspraakavonden kunnen bewoners van stadsdeel De Baarsjes vanaf vanmiddag ook hun mening geven via een digitaal bewonerspanel op www.baarsjes.amsterdam.nl.

Het panel wordt door het Dagelijks Bestuur eerst ingezet om in samenspraak met de panelleden snel eenvoudige, zichtbare besluiten te nemen. Het stadsdeel is ook geïnteresseerd in ideeën van bewoners om De Baarsjes leuk en levendig te houden.

De (potentiële) deelnemer vult eerst eenmalig een deelnamevragenlijst in met achtergrondgegevens, zoals leeftijd, herkomst en gezinssamenstelling. Zo kan afhankelijk van de vraag het hele panel worden ingezet óf een bepaalde groep. Voor een onderzoek naar het gebruik van speelplaatsen worden bijvoorbeeld alleen deelnemers met jonge kinderen uitgenodigd.

Na inschrijving ontvangt de deelnemer per e-mail een bevestiging met een persoonlijke inlogcode. Panelleden kunnen inloggen om persoonlijke gegevens bij te werken, onderzoekgegevens na te lezen of veelgestelde vragen (FAQ's) te bekijken.

De komende tijd worden eerst nieuwe panelleden geworven. Het bewonerspanel is te benaderen via een link op www.baarsjes.amsterdam.nl.

voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinze van Opstal van de afdeling Communicatie, telefoon: 020 - 5892 762 of 06 - 1299 1741.


---- --