Politie Hollands Midden

Datum: 4 juli 2006

Leiden Agent zwaar mishandeld

Een agent van Politie Hollands Midden heeft aangifte gedaan van zware mishandeling op zaterdag 1 juli jl. De agent, een biker, zag zaterdagnacht 1 juli omstreeks 03.00 uur op de Lammermarkt een bromfietser staan die voor overlast zorgde door flink het gas van zijn voertuig open te zetten. De agent wilde de bromfietser en zijn bijrijdster staande houden en heeft geprobeerd de sleutels uit het contact te halen. De bromfietser trachtte echter er vandoor te gaan. Hierop ontstond er een worsteling waarbij de twee ten val kwamen. De bromfietser gaf, om te ontkomen, meerdere elleboog stoten naar de ribben en het hoofd van de agent. Een groep jongeren mengde zich in de worsteling waarbij de agent diverse klappen, stompen en trappen in zijn gezicht kreeg. De agent kon assistentie via zijn portofoon inroepen. Agenten die te hulp schoten konden de collega ontzetten. Bij de inzet werden wapenstokken en pepperspray gebruikt. Ook werd een politiehond ingezet om de groep op afstand te houden. Twee Leidenaren van 17 jaar, waaronder de bromfietser, werden aangehouden. De agent liep een gebroken jukbeen op en diverse verwondingen over het hele lichaam. Hij heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. Een andere agent deed eveneens aangifte van mishandeling. Hij werd geslagen en geschopt door de verdachte. De politie zet het onderzoek voort. De verdachten worden dinsdag 4 juli voorgeleid bij justitie.

Leiden Mishandeling vriendin

De politie heeft maandagavond, 3 juli, een 21 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 20 jarige vriendin. De man zou de Amsterdamse op de Stationsweg aan de haren hebben getrokken en haar bij de keel hebben gegrepen. De man werd na een korte achtervolging in de buurt aangehouden.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vernieling ruit

De politie heeft maandagavond, 3 juli, drie Alphenaren van 15,16 en 19 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een winkelruit. Een getuige belde de politie toen deze zag hoe er met een basketbal tegen de ruit werd gegooid. De drie werden op de St. Jorisstraat aangehouden.

Gouda Politie controleert op regels in het verkeer De politie van Gouda heeft op vrijdag 30 juni en in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juli verkeerscontroles gehouden.

Op vrijdag werd er gecontroleerd op de Nieuwe Gouwe O.Z. en de Koninging Wilhelminaweg. Agenten schreven in totaal 47 bekeuringen uit. 32 bekeuringen werden uitgeschreven aan personen die geen gordel droegen. Negen bekeuringen werden uitgereikt aan snelheidsovertreders en twee bekeuringen aan bromfietsers die geen helm droegen. Eén automobilist werd bekeurd voor het negeren van een gesloten verklaring en één voor het negeren van een stopteken. Ook werd er gelet op fietsers, een fietser die op het trottoir reed werd kon ook een prent incasseren. Een automobilist die in haar auto mobiel belde werd eveneens staande gehouden en een bekeuring uitgereikt.

In de nacht van zaterdag op zondag werd er gecontroleerd op de Nieuwe Gouwe O.Z., de Keerkring en de Energieweg. De controle duurde van 19.00 uur tot en met 03.00 uur. Weggebruikers werden voornamelijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal zijn twee personen aangehouden omdat de alcoholtest op straat aantoonde dat zij mogelijk onder invloed hun auto bestuurden. Een 28 jarige Gouwenaar blies een F (False), wat wil zeggen dat de kans groot is dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en op het bureau werd een uitgebreide ademanalyse gedaan. De uitslag daarvan was 0 ug/l. De man bleek mondalcohol te hebben gebruikt waardoor het apparaat op straat aangeslagen was. Op de Keerkring werd een 47 jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. De vrouw blies een A (Alert) op straat wat wil zeggen dat de vrouw mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek na de ademanalysetest inderdaad dat de vrouw alcohol had genuttigd. De uitslag van 285 ug/l ligt boven de toegestane limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op. Tijdens de controle werden nog twee personen aangehouden. Eén persoon wegens het beledigen van een ambtenaar in functie. De man, een 51 jarige Rotterdammer, was naar het bureau gekomen omdat zijn vrouw, de 47 jarige Rotterdamse, was aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij wilde zijn vrouw zien en gedroeg zich zeer recalcitrant. De man wilde niet luisteren en stak op een gegeven moment zijn middelvinger naar een agent op. Hem werd nog de kans gegeven weg te gaan, toen hij hier niet aan voldeed werd hij aangehouden. Een tweede persoon, een 35 jarige Alphenaar, werd aangehouden inzake de wet wapens en munitie nadat in zijn auto een honkbalknuppel en een tweetal messen werden aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. Tevens werd een bestuurder staande gehouden die 82 km/u reed op een weg waar 50 km/u de toegestane snelheid is. De bestuurder bleek tevens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Gouda Laptop terug, twee aanhoudingen Een bewoner van de Vondelstraat deed aangifte nadat er bij hem in de nacht van zaterdag 17 juni werd ingebroken. Hij miste de volgende ochtend zijn fotocamera en zijn laptop. De politie startte een onderzoek en met de hulp van de eigenaar van de laptop is men uiteindelijk terecht gekomen bij een 23 jarige vrouw uit Moordrecht. Uit onderzoek door de digitale recherche bleek dat zij het IP adres van de laptop gebruikte. De vrouw kon op maandag 3 juli in haar woning worden aangehouden en op het politiebureau gehoord worden. De vrouw verklaarde dat zij niet wist waar de laptop vandaan kwam en dat haar vriend de laptop had meegenomen. Haar vriend, een 24 jarige man uit Moordrecht, werd dezelfde middag nog aangehouden. Hij verklaart de laptop op een markt gekocht te hebben voor een relatief laag bedrag. Hij had het eigenlijk niet vertrouwd, maar had de laptop toch gekocht. De man is in verzekering gesteld en wordt ofwel verdacht van diefstal of van heling. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar hem voort. De laptop zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Schoonhoven Getuigen gezocht van vernielingen De politie van Schoonhoven is op zoek naar een aantal jongens die in de nacht van vrijdag 30 juni op zaterdag 1 juli verschillende vernielingen hebben gepleegd. Vermoedelijk zijn de vernielingen rond 04.15 uur gepleegd. In totaal zijn er drie auto's vernield, een brommobiel op zijn kant gegooid en een keukenraam vernield. Van twee van de drie auto's waren de spiegels afgetrapt en één auto was met een sierkei bekogeld. Alle vernielingen vonden plaats op de A. Schweitzerlaan en de Asserlaan. De benadeelden hebben aangifte gedaan van vernieling. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --