Politie Haaglanden

persberichten 4 juli

Haaglanden, 04-07-2006

Politie zoekt getuigen steekincident
Den Haag Vrijdag 30 juni rond 18.30 uur is een 17-jarige Hagenaar neergestoken bij de tramtunnel aan de Kalvermarkt. Het slachtoffer kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over dit incident. Getuigen wordt gezocht zich te melden bij Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844.

Snelheidscontroles
Delfgauw - De politie hield maandag 3 juli rond 19.45 uur snelheidscontroles op de Katwijkerlaan. Twee bestuurders moeten hun rijbewijs inleveren. Een 42-jarige bestuurster uit Pijnacker werd betrapt op het rijden met een snelheid van 129 km/u,. Een 18-jarige Delfgauwenaar reed met een snelheid van 115 km/u, terwijl maximaal 60 km/u was toegestaan.
Den Haag - Bij een snelheidscontrole op de Burgemeester Patijnlaan heeft Politie Haaglanden maandag tussen 11.00 uur en 12.30 uur 190 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Tegen negen bestuurders werd proces verbaal opgemaakt voor het overschreden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/uur.

Rijden met ingevorderd rijbewijs
Maasdijk - De politie controleerde dinsdag 4 juli rond 05.00 uur een 34-jarige Schiedammer op de Maasdijk. Agenten gaven hem een stopteken voor zijn afwijkende rijgedrag. De man bleek te rijden met een ingevorderd rijbewijs. Hij werd aangehouden omdat hij ook geen identiteitsbewijs kon overleggen.
Den Haag - Surveillerende agenten hebben dinsdagmorgen omstreeks 04.15 uur een dronken automobiliste aangehouden. De vrouw, een 19-jarige Haagse, reed op de Prins Hendrikstraat toen zij de agenten opviel. Bij een ademanalyse aan het politiebureau, blies de vrouw 620 ugl. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Bromfietser gewond bij aanrijding
Maasland - Op maandag 3 juli omstreeks 18.00 uur is bij een aanrijding op de Parallelweg een 61-jarige man uit Vlaardingen gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer raakte door onbekende oorzaak de macht over zijn stuur kwijt en kwam met zijn bromfiets tegen een passerende auto. Het slachtoffer is met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis

.

Fietster gewond na valpartij
Den Haag - Op de Nieuwe Molstraat heeft maandagmiddag 3 juni omstreeks 16.45 uur een aanrijding tussen twee fietsers plaatsgevonden. Doordat een 5-jarig Haags jongetje struikelde over zijn fiets, viel hij gedeeltelijk op de rijbaan van de Nieuwe Molstraat. Een 59-jarige Haagse kon de jongen niet meer ontwijken en kwam eveneens ten val. Zij brak daarbij haar arm en is vervoerd naar het ziekenhuis. De jongen kreeg van de aanwezige politieagenten een traumabeer voor de schrik.

Vrouw onder tram
Den Haag Een 32-jarige vrouw uit Den Haag is maandag 3 juli om 19.00 uur bij de tramhalte van de Goeverneurlaan ter hoogte van de Genestetlaan ernstig gewond geraakt toen zij door een tram werd aangereden. De vrouw werd enkele meters door de tram meegesleurd. Met een hoofdwond en met schaafwonden aan handen en voeten is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Man loopt op A12
Den Haag De politie heeft dinsdag 4 juli om 2.30 uur een 72-jarige man uit Voorburg van de snelweg A12 gehaald. De man liep op de oprit van de A12 bij Voorburg. Een 34-jarige Voorburger had de man zien lopen, waarschuwde de politie en ging hem achterna. Hij wist hem op de vluchtstrook te krijgen en aan de politie over te dragen.

Fietser gewond geraakt
Den Haag - Op maandag 3 juli rond 8.30 uur is op de Schenkkade een 52-jarige fietser uit Zoetermeer aangereden door een 38-jarige Haagse automobilist. De fietser reed aan de linkerzijde van het Schenkviaduct, richting het fietstunneltje. De automobilist reed op de rijbaan van het Schenkviaduct richting de IJsclubweg. De automobilist zag bij het rechtsaf slaan de fietser over het hoofd, waardoor deze tegen de rechterzijde van de auto botste en viel. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Op dinsdag 4 juli rond 3.00 uur is op de Zwolsestraat een 28-jarige man uit Rijswijk aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek de auto geen geldige APK-keuring te hebben en niet verzekerd te zijn. Bij een blaastest blies hij 600 ugl.
Den Haag - Op maandag 3 juli om 23.45 uur is op de Koningin Emmakade een 47-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De 47-jarige man legde een blaastest af en blies 985 ugl. De politie kwam hem op het spoor na een melding van een getuige.

Oplichter aangereden
Den Haag - Op maandag 3 juli rond 19.00 uur is in de Keizerstraat een 35-jarige Haagse voetganger gewond geraakt bij een aanrijding. In een supermarkt haalde het slachtoffer lege kratten door de emballage. Toen hij door medewerker van de supermarkt hierop aangesproken werd, vluchtte hij de winkel uit. Geparkeerde autos belemmerde het zicht van een 31-jarige Haagse automobilist waardoor hij een aanrijding met de vluchtende Hagenaar niet kon voorkomen. Met een gebroken enkel is het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis.

Rattenslang jaagt huiskat stuipen op het lijf
Den Haag - Op maandag 3 juli om 17.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat in de Zwolsestraat een huiskat de stuipen op het lijf was gejaagd door een slang. Ter plaatse aangekomen bleek het om een polsdikke rattenslang te gaan van ongeveer 2 meter lang. Tot groot ongenoegen van de slang zelf kon hij uit de bak gevist worden. De dierenambulance heeft het dier meegenomen. Hoe de slang in de plantenbak terecht is gekomen, is vooralsnog onbekend.