Mysterie rond ijsblokken opgelost

Het pr bureau


- persbericht -

Mysterie rond ijsblokken opgelost;

Tweede ijsblok op het Domplein is uit de 7e hemel komen vallen

Utrecht, 4 juli 2006 - Vanmorgen vroeg is wederom een reuze ijsblok van minstens 2 meter beland in Utrecht. Gisteren stond er een ijsblok op het Stadhuisplein en vanmorgen vroeg op het Domplein in Utrecht. Het enorme ijsblok is uit de 7e hemel komen vallen. Naar verwachting zullen er nog meer ijsblokken neerdalen in Utrecht.

De 7e hemel
De ijsblokken maken onderdeel uit van de 7e hemel, het stadsevenement van Utrecht in 2006. Annie Brouwer-Korf, burgemeester van Utrecht: 'De 7e hemel houdt in dat de 7 musea met ieder een unieke collectie in en rond 2006 iets bijzonders te vieren hebben. Een opening, een heropening na een grootscheepse verbouwing of een jubileumtentoonstelling. Ze hebben besloten met elkaar, met de gemeente en met andere partners samen te werken zodat door de hele stad heen en het hele jaar door te zien en te merken zal zijn dat het een bijzonder museaal jaar is in Utrecht'. Deze museale samenwerking met elkaar en andere partners is uniek in Nederland. Voor meer informatie www.de7ehemel.com.

Het zomerfestival
De musea grijpen de gelegenheid aan om buiten hun muren te treden en zichzelf aan meer mensen te laten zien. 'Dat doen ze door bijvoorbeeld de organisatie van een zomerfestival dat 6 weken lang zal duren. Dit festival zal starten op 5 augustus as. en mag rekenen op de medewerking van grote namen als AZIZ, kardinaal Simonis, Otazu en andere bekende Nederlanders.