Politie Zeeland


---


W-2560-2006. Brandje
Rond 23.00 uur maandagavond woedde er een brandje in de Verdilaan in Vlissingen.
De bewoonster van de woning had wat kaarsen aangestoken waarna het gordijn in brand vloog. De brandweer heeft het brandje geblust.

W-2561-2006. Motor gestolen
Tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 22.00 uur is in de Bouwen Ewoutstraat in Vlissingen een motor gestolen.
De motor, een rode Honda met kenteken MF-17-BT, stond op het trottoir in het stuurslot.

Z-2562-2006. Aanhoudingen inTerneuzen
In de Westkolkstraat in Terneuzen zijn maandag om 21.00 uur een Belg en een Française aangehouden.
De twee kregen ruzie nadat enkele Fransen met hun personenauto een groepje Belgen in een auto op een parkeerplaats hadden afgesneden waarna allen waren uitgestapt. Een 30-jarige Belg sloeg daarop een 21-jarige Française. De 21-jarige Française spoot daarna traangas in het gezicht van de Belg.

W-2563-2006. Politie zoekt getuigen van mishandeling
Op de Grindweg in Westkapelle is dinsdag rond 4.00 uur een jongen ernstig mishandeld.
Een 16-jarige jongen uit Weert zag dat twee mannen een fiets wegnamen bij een horecagelegenheid aan de Grindweg van een 16-jarig meisje eveneens uit Weert. De 16-jarige jongen ging achter de mannen aan en werd even later in de berm aangetroffen. Hij heeft schoppen en stompen in zijn gezicht gehad van de fietsendieven die tevens zijn gsm wegnamen en weggooiden. Ook de gestolen fiets lieten ze achter. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De twee daders hebben een licht getint uiterlijk. Een van hen heeft kort zwart stekelig haar en droeg een zwarte trui met witte letters. De politie verzoekt getuigen en/of personen die meer kunnen vertellen over deze mishandeling zich te melden bij de politie of te bellen naar 0900-8844.

Z-2564-2006. Woninginbraak
Tussen zaterdag 23.00 uur en zondag 12.00 uur is er in het Schuberthof in Terneuzen ingebroken in een woning.
Er is een laptop weggenomen ter waarde van honderden Euro's. De woning was niet afgesloten.

Houd inbrekers buiten de deur:
U kunt het inbrekers moeilijker maken, door het aanbrengen van degelijk hang- en sluitwerk op ramen en deuren, het aanbrengen van verlichting bij de buitendeuren en het merken van waardevolle spullen. Doe de deur op slot, de ramen dicht en e.v.t. een lichtje aan als u weggaat. Zorg ervoor dat uw woning er van buitenaf 'bewoond' uitziet, juist wanneer u niet thuis bent. Laat geen sleutels in de deur zitten, leg ze niet onder een mat o.i.d. Zorg extra goed voor waardevolle spullen. Zet ze uit het zicht van inbrekers en berg kleine zaken op in uw kluis. Voor informatie hierover kunt u terecht op het politiebureau.

---- --