Zomer in Den Haag

Den haag marketing & events

PERSBERICHT

ZOMER IN DEN HAAG

Het is weer zomer en dus tijd om er op uit te gaan! Ook in Den Haag vindt u de komende maanden een zeer gevarieerd aanbod van kunst, cultuur en ander vermaak. Om u een indruk te geven van wat er zoal te doen is, vindt u hier een aantal tips.

Zo zijn er in het Mauritshuis dit jaar twee spraakmakende exposities. Ter gelegenheid van 400 jaar Rembrandt heeft het Mauritshuis drie schilderijen van Rembrandt gerestaureerd. In de zomer van 2006 krijgen deze werken een prominente plaats tussen de overige werken. Het najaar is gewijd aan de bijzondere samenwerking tussen de Vlaamse schilders Brueghel en Rubens, een combinatie die slechts weinigen bekend is. Samen met het J. Paul Getty Museum wijdt het Mauritshuis een hier een tentoonstelling aan.

Wat dacht u van Jan Toorop en Gustav Klimt in het Gemeentemuseum? De invloed van Jan Toorop op zijn beroemde Weense tijdgenoot, Gustav Klimt, gold steeds als een onomstreden feit. In de tentoonstelling van het Gemeentemuseum Den Haag, waarin de beide protagonisten van de Europese kunst rond 1900 met elkaar worden geconfronteerd, zal die rol voor het eerst worden aangetoond.

Ook voor de festivalliefhebbers is er genoeg te doen aangezien Den Haag bol staat van de evenementen tijdens de zomermaanden. Een spetterend vuurwerk zal in augustus de hemel boven zee verlichten tijdens het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen. Bent u nog op zoek naar aparte snuisterijen of iets moois voor aan de wand? Misschien vindt u in een van de talloze kraampjes tijdens de Haagsche Kunst & Antiekdagen nog wel een onontdekte schat.

Bovendien heeft Den Haag Prinsjesdag, een jaarlijkse happening wat altijd de moeite waard is. Op de derde dinsdag in september zal de koningin haar toespraak houden en een ritje in de gouden koets door de stad maken. U kunt ook zelf te voet de stad ontdekken tijdens een van onze themawandelingen, of deelnemen aan de Royal Tour waarin u onder leiding van een gids Den Haag kan ervaren als een 'koninklijke stad aan zee'. Op onze website www.denhaag.com vindt u meer informatie en de dag tot dag agenda.

Mocht u, samen met uw partner of collega, een bezoek aan Den Haag willen brengen om onderzoek te doen voor een artikel, dan bent u van harte welkom. Wij kunnen u een dagje Den Haag met gratis toegang tot musea en attracties aanbieden. Heeft u nog vragen of wenst u een op maat gemaakt programma, neemt u dan gerust contact met ons op.

Suzanne Morton-Taylor
Press and Public Relations
T: +31 (0)70 361 88 85
E: s.morton-taylor@denhaag.com

Marieke Kouwenhoven
Press and Public Relations
T: +31 (0)70 361 88 05
E: m.kouwenhoven@denhaag.com