KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

4-7-2006

41 DEELNEMENDE LANDEN ABN AMRO EK OPTIMIST 2006

Drie weken voor aanvang van het ABN AMRO EK Optimist 2006, staat de teller op 41 deelnemende landen. De Nederlandse selectie van acht jongens en zes meisjes is bekend en traint hard om op eigen water te schitteren. Sinds de afgelopen maand ontvangt het jeugdkampioenschap eveneens ondersteuning van Renault Nederland en Magic Marine (in samenwerking met Peter Peet Printproductions en de Skihut). Van 21 tot en met 28 juli strijden circa 250 Optimist-zeilers om de Europese titel voor de kust van het Friese Workum.

Het autobedrijf levert Renault Espaces om de jonge deelnemers vanuit hun accommodatie in Workum en Makkum naar het evenementterrein te brengen. Met de verbintenis aan het ABN AMRO EK Optimist 2006, verstevigt Renault Nederland zijn positie in de zeilsport. Eerder dit jaar sloot het autobedrijf een sponsorcontract met de olympische 470-zeilsters en regerend wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout. Ook zij begonnen hun carrière in de Optimist. Als het in hun drukke wedstrijdagenda past, zijn ze nog altijd actief als trainer van de jeugdige talenten.

Magic Marine is binnen de watersport al jaren actief in de breedte- en top, waaronder als sponsor van De Koning/Berkhout. De leverancier van functionele zeilkleding levert zeshonderd kledingstukken voor de jongeren en de organisatieleden van het ABN AMRO EK Optimist 2006. Peter Peet Printproductions en de Skihut verzorgen de bedrukking en het borduren.

Openingsceremonie met Ed Nijpels
De Commissaris van de Koningin in Friesland, de heer Ed Nijpels, zal de ABN AMRO Europese Kampioenschappen Optimist 2006 officieel openen. Dat gebeurt op zaterdag 22 juli om 17.00 uur. Bij de ceremonie zal uit elk deelnemend land een kind de nationale vlag binnendragen. Naar verwachting gaan circa 250 zeilers strijden om de Europese titel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Diana Bogaards, perscontact ABN AMRO EK Optimist 2006, zie onderstaand email adres.

Fotografie: Diana Bogaards

Of surf naar onderstaande site

Internetadres: http://www.europeans2006.optimist.nl.
E-mailadres:diana@diabo.nl