Gemeente IJsselstein


Voetbalkooi en verplaatsbare doelen geplaatst op Podium dinsdag, 04 juli 2006 - 10:52 CET

Het is zover: jongeren kunnen een balletje trappen op het Podium. Twee verplaatsbare doelen op het grasveld en een voetbalkooi nodigen jongeren uit aan hun sportieve aspiraties gehoor te geven.

Het hekwerk zorgt ervoor dat de bal constant in het spel blijft. Supporters kunnen het spel aanschouwen op het één meter brede tegelpad dat rondom de voetbalkooi is aangelegd. De voetbalkooi is via een pad vanaf de skatebaan bereikbaar.

Verplaatsbare doelen
Daarnaast zijn op het middenterrein twee (verplaatsbare) doelen neergezet. Deze zijn verplaatsbaar zodat ze bij een evenement tijdelijk verwijderd of op een andere plaats kunnen worden neergezet.

Nóg meer velden
De aanleg van de voetbalvoorzieningen is een gevolg van de verplaatsing van het voetbalveld van het Lange land naar het Podium. Eerder deze maand is een voetbalveld in het Hogebiezenpark ter hoogte van de Van Lunterenstraat/Poortmanstraat opgeleverd. Een tweede (kleiner) trapveldje in het park ter hoogte van de Statensingel volgt later. Te zijner tijd komen er nóg twee voetbalvelden in het Groene Balkon.