Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 04 juli 2006

Regio, 04-07-2006

Kampen

Motorrijder gewond bij aanrijding

Kampen - Maandagmiddag omstreeks 14.15 uur reed een motorrijder, 29 jaar uit Kampen, over de Industrieweg, komende uit de richting Noordweg. Voor hem in dezelfde richting reed een auto bestuurd door een 20-jarige man uit Biddinghuizen. Deze stond op een gegeven moment naar links voorgesorteerd en gaf een teken met zijn richtingaanwijzer naar links. De motorrijder wilde op dat moment de auto links inhalen en voorzag een eventuele aanrijding. Hierop week hij uit naar links en kwam tegen de gevel van een verderop staand pand tot stilstand. Hij werd met onder andere schaafwonden overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle.

Inbraak in winkel

Kampen - In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een winkel aan de Industrieweg. Men heeft de ruit van 40 bij 60 cm naast de toegangsdeur ingegooid waardoor men zich de toegang heeft verschaft tot het pand. Er zijn sigaretten en shag van meerdere soorten weggenomen. De hoeveelheid is nog onbekend.

Steenwijkerland/Horst & Waterland

Geen bijzonderheden.

Zwolle

Computerschermen gestolen

Zwolle Maandagmorgen bleek dat er in de voorgaande nacht was ingebroken bij een bedrijf aan de Marsweg. Aan de voorzijde van het gebouw was een ruit ingegooid en twee TFT-computerschermen die op de bureaus achter het raam stonden zijn weggenomen. Vermoedelijk hebben de daders de schermen van buitenaf weggepakt en zijn ze niet binnen geweest.

Computerscherm gestolen

Zwolle Maandagmorgen vroeg hoorde een getuige glasgerinkel bij een school aan de Grote Voort. Toen een medewerker ging kijken bleek dat er een ruit was ingegooid en dat een TFT-computerscherm die achter het raam stond was weggenomen.

Drie mannen vernielen verkeersbord

Zwolle Dinsdagmorgen rond 2.20 uur zagen getuigen dat drie jongemannen op het Rodetorenplein bezig waren met het vernielen van een verkeersbord. De politie kwam ter plaatse en zag inderdaad een vernield verkeersbord liggen. De getuigen konden de drie mannen aanwijzen die hiervoor verantwoordelijk waren. De 19-jarige man uit Huis ter Heide (Dr.), de 20-jarige man uit Norg en de 20-jarige Zwollenaar werden aangehouden voor openlijke geweldpleging cq. vernieling en voor nader onderzoek ingesloten. Zij worden in de loop van de ochtend verhoord.

Hardenberg, Dalfsen, Ommen

Rijbewijzen ingevorderd

Balkbrug Op de N48 is het rijbewijs van een 40-jarige automobilist uit Veendam ingevorderd. De snelheid van de man werd vastgesteld op 153 km per uur terwijl daar maximaal 100 km/u is toegstaan. Tevens ontving de man een proces-verbaal.

Balkbrug Ook het rijbewijs van een 22-jarige motorrijder uit Staphorst werd maandagavond ingevorderd. De snelheid van deze man werd op de Hoogeveenseweg vastgesteld op 126 km per uur terwijl daar maximaal 60 km/u is toegestaan. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Deventer

Man met invalidenwagen rijdt op snelweg

Bathmen Op maandagmiddag (17.11 uur) kreeg de politie een melding dat er een invalidenwagentje op de vluchtstrook van de snelweg A1 stond. Een 90-jarige man uit Olst was verdwaald en had om thuis te komen de plaatsnaamborden gevolgd. Hij kwam daarbij via de oprit Bathmen op de A1 in de richting van Deventer terecht. Toen hij besefte dat hij op de snelweg reed is hij op de vluchtstrook gaan staan. De politie kwam ter plaatse en heeft de man thuis gebracht. De invalidenwagen werd weggesleept en aan het bureau gestald.

Getuigenoproep: Vernielingen bij Golfclub

Golfkarretjes en green vernield

Diepenveen In de nacht van vrijdag 30 juni op zaterdag 1 juli tussen 01.00 uur en 07.00 uur zijn er vernielingen gepleegd bij de Golfclub aan de Golfweg. Uit een afgesloten carport waren drie golfkarretjes weggenomen en hiermee is op de green geracet en de karretjes waren gebruikt om te botsen. De golfkarretjes en de green raakten hierdoor ernstig beschadigd. Twee van de golfkarretjes werden beschadigd in een greppel teruggevonden en een derde werd teruggevonden in een vijver. Er werd voor enkele tienduizenden euros vernield. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is voor het onderzoek op zoek naar getuigen die in de nacht van vrijdag op zaterdag het een en ander hebben gezien of die beschikken over andere informatie die naar mogelijke daders kan leiden. U kunt hiervoor contact opnemen met het telefoonnummer 0900-8844.

Salland

Twee boetes voor drinken in het openbaar

Raalte Op maandagochtend rond 11.00 zorgde een groepje jongeren voor overlast in een speeltuin aan de Kloosterhoek. Van de zes jongeren waren er ook twee jongens, van 15 jaar uit Wijhe en Raalte, die in het openbaar alcohol dronken. Zij hebben een boete gekregen voor het drinken in het openbaar. Tevens kreeg een 16-jarige jongen uit Wijhe een bekeuring aangezien hij geen legitimatiebewijs bij zich had.