Politieberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 04-07-2006

Verkeerscontrole

HOOGLAND - De politie hield maandag 3 juli op de Bunschoterstraat een verkeerscontrole. Tussen 19.45 en 22.00 uur passeerden 920 voertuigen de radar. 107 Bestuurders reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/u.

Voor tanken zonder betalen aangehouden

LEUSDEN - De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij getankt had zonder af te rekenen.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Noorderinslag een voertuig rijden waarvan eerder op de dag een signalement was afgegeven vanwege het feit dat de bestuurder had getankt zonder en niet had afgerekend. De agenten keerde hun voertuig en reden achter de bestuurder aan. Al snel verhoogde de bestuurder zijn snelheid en reed hij met hoge snelheid door het rode verkeerslicht. Uiteindelijk stopte de bestuurder op de Bavoortseweg. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole

LEUSDEN Op de Arnhemseweg heeft de politie maandagavond een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 1994 voertuigen gecontroleerd. Voor 63 bestuurders schreef de politie een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

Auto in sloot

ACHTERVELD Een 71-jarige inwoner van Beekbergen is maandagmiddag op de Hessenweg in Achterveld met zijn auto te water geraakt. Omstreeks 16.15 uur kregen politie, ambulance en brandweer een melding van het ongeval. Toen de agenten arriveerden, zat de bestuurder er nog in. Hij bleek eerst een lantaarnpaal te hebben geraakt, waarna hij in de sloot belandde. Ambulancepersoneel en de brandweer haalden de man uit zijn voertuig. Voor onderzoek is hij naar het ziekenhuis gebracht. De man verklaarde zich niets van het ongeval te herinneren.