Politieberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 04-07-2006

Man aangehouden wegens poging moord/doodslag

MAARSSEN/UTRECHT - De politie heeft op maandag 3 juli omstreeks 11.00 uur een 52-jarige man uit Maarssen aangehouden op verdenking van poging tot

moord/doodslag.

De man werd in een woning in Utrecht aangehouden. In de woning is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Het incident vond afgelopen zaterdag 1 juli omstreeks 22.00 uur plaats in een woning in de wijk Valkenkamp. Daarbij zou de Maarssenaar meerdere schoten hebben gelost,

maar niemand werd getroffen. Vermoedelijk hebben problemen in de relationele

sfeer geleid tot het incident. De man zit vast en is inmiddels in verzekering gesteld.

Fietsster aangereden

LINSCHOTEN Een 50-jarige fietsster uit Linschoten is maandagmiddag aangereden door een auto, bestuurd door een 57-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Het ongeval gebeurde op de kruising van de M.A. Reinaldaweg en de Van Rietlaan.

De automobilist reed omstreeks 13.10 uur op de Van Rietlaan en wilde rechstaf slaan, de M.A. Reinaldaweg op. Daarbij zag hij de vrouw op de fiets over het hoofd, naar zijn zeggen door de vele borden op de hoek. De vrouw is met kneuzingen en schaafwonden door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Mishandeling in nachtbus

MONTFOORT Een 22-jarige vrouw uit Oudewater heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling door een bekende in de nacht van zaterdag 1 juli op zondag 2 juli in de nachtbus op de M.A. Reinaldaweg.

De vrouw was met de nachtbus onderweg naar huis na een avond stappen. Ze stond tussen 02.30 en 02.45 uur met een vriendin te praten, toen deze werd aangeroepen door de haar bekende man. De vrouwen waren daar niet van gediend en de Oudewaterse vroeg de man hen met rust te laten.

Daarop richtte hij zijn aandacht op haar en dreigde een kopstoot te geven. Plotseling stompte hij haar zo hard met een vuist in het gezicht, dat ze het bewustzijn verloor en achterover viel. Enkele minuten later kwam ze bij in een busstoel. Andere passagiers hadden haar daarin gezet.

Door de stomp heeft de vrouw letsel opgelopen aan een oog. Nog dezelfde nacht is ze naar een ziekenhuis gegaan ter controle. Mogelijk heeft ze blijvend zichtverlies opgelopen in het oog. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook, naar 0800 7000.

Blinde man aangereden

VREELAND Een 45-jarige blinde man uit Vreeland is maandagmiddag aangereden op de Bergseweg. Daardoor kwam hij ten val en liep hij lichte verwondingen op aan zijn buik.

Omstreeks 15.15 uur liep de man ter hoogte van de manege over de weg toen een auto met aanhanger uit de richting van Nederhorst den Berg hem passeerde. Daarbij minderde de automobilist geen vaart. Kort daarvoor had de Vreelander nog zijn blindenstok opgeheven om de automobilist te attenderen op zijn handicap, maar dat leidde er niet toe dat de bestuurder afremde.

Het slachtoffer werd tegen zijn linkarm aangereden en viel. Een voorbijganger bracht hem naar zijn huisarts. Kort voor het incident was een vrouw op een fiets het slachtoffer gepasseerd. De politie verzoekt deze vrouw en eventuele andere getuigen zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Gewapende overval op woning

OUD ZUILEN De bewoners van een woning aan de Oostwaard in Oud Zuilen zijn maandagavond laat overvallen door twee gemaskerde mannen. Mogelijk zou daarbij gebruik zijn gemaakt van een wapen. Omstreeks 23.30 uur stonden de twee mannen plotseling in de woning. Ze wilden waardevolle spullen hebben. Met onbekende buit zijn zij weer verdwenen, mogelijk in een lichtgrijze stationwagen in de richting van Oud Zuilen.

Vanwege de gezondheidstoestand van een van de bewoners is een ambulance ter plaatse gekomen. De bewoner bleek geen nadelige effecten op zijn gezondheid te hebben ondervonden van de overval. De politie doet onderzoek naar de zaak. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.