Stadsdeel Amsterdam-Noord

Tweede Huurdersplatform

Op donderdagavond 6 juli is er opnieuw een bijeenkomst van het Huurdersplatform Amsterdam-Noord. Het Dagelijks Bestuur (DB) praat dan weer met huurders over met name het woonbeleid van het stadsdeel. Het is een informele bijeenkomst met een onafhankelijke voorzitter.

Zon dertig belangstellenden namen op 28 februari deel aan het eerste platform. Om aan het gesprek mee te kunnen doen, is opgave vooraf mogelijk. Dat kan telefonisch: 020-6349 375, of per e-mail: huurdersplatform@noord.amsterdam.nl

Het DB wil de positie van huurders in Amsterdam-Noord versterken. Daarom is er sinds kort het Huurdersplatform. Daar kan het DB met de woonsconsumenten praten over met name het woonbeleid van het stadsdeel. Het is ook een plek waar huurders elkaar kunnen treffen en ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Het initiatief kan uiteindelijk leiden tot een beter volkshuisvestingsbeleid en een groter draagvlak daarvoor. Mocht later blijken dat de gesprekspartners een meer officieel status willen, dan kan alsnog aan bijvoorbeeld een adviesraad gedacht worden.

Het Huurdersplatform begint op 6 juli om 20.00 uur in het Stadsdeelhuis.