1e Persbericht van dinsdag 4 juli 2006

Eindhoven, 04-07-2006 o Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Test zelf de beveiliging van uw huis

Is uw woning goed beveiligd tegen een inbraak? U kunt het voortaan zelf testen op de website van Politie Brabant Zuid-Oost. Door de Inbraaktest op www.politie.nl/Brabant-Zuid-Oost in te vullen, weet u binnen een paar minuten het antwoord op de vraag. Woninginbraken komen vaker voor dan u denkt. Bij Politie Brabant Zuid-Oost kwamen in 2005 ruim 3500 aangiften binnen. Dat zijn er bijna 10 per dag! Natuurlijk kan niet iedere inbraak voorkomen worden, maar eenvoudige maatregelen kunnen de kans wel verkleinen. De test is een hulpmiddel en uiteraard geen garantie tegen een inbraak. Naast de Inbraaktest staat er op de website van de politie nog meer informatie om woninginbraken tegen te gaan. Ga daarvoor naar het hoofdstuk Veilig wonen in de rubriek Preventie.

Eindhoven: Politie arresteert twee verdachten na vechtpartij

De politie heeft maandagavond rond 19.30 uur twee Eindhovenaren (17 en 24 jaar) aangehouden. Een politieman-in-burger zag dat de 24-jarige man bij een vechtpartij op het Stratumseind enkele andere mannen klappen verkocht. De 17-jarige verdachte bedreigde de 24-jarige man vervolgens met een mes. Toen de politie de oudste verdachte aanhield, ging de 17-jarige er vandoor. Hij kon even later in een bedrijf aan de Oude Stadsgracht worden aangehouden. De jongen had het mes nog bij zich. Dat is in beslag genomen. Beide Eindhovenaren hebben na verhoor op het bureau een proces-verbaal gekregen.

Eindhoven: Politie arresteert fietsendief

De politie heeft dinsdagochtend rond 1.00 uur op de Stationsweg een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Medewerkers van de KMAR zagen kort daarvoor dat de man daar een fiets had gestolen. Op basis van het signalement kon de man even verderop worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek en dinsdagochtend met een proces-verbaal weer heengezonden. De fiets is in beslag genomen.

Eindhoven: Man aangehouden voor agressief gedrag

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie rond 00.30 uur in de Marconilaan een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Agenten reden achter de man en zagen dat hij geen richting aangaf en geen gordel droeg. Ook reed de automobilist slingerend over de weg. De politie hield hierop de man staande. De Eindhovenaar reageerde hier agressief op en stapte bedreigend uit de auto. De bestuurder is meegenomen naar het bureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor agressief gedrag

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie in de Emmasingel rond 01.35 uur een 39-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man lag dronken op de grond toen er een groepje van vier personen aan kwam fietsen. Zij hielpen de dronken man overeind en liepen met hem mee naar huis. Ter hoogte van de Emmasingel keerde de man zich tegen het groepje en bedreigde een 24-jarige vrouw uit Eindhoven met een fietsketting. Ook vernielde hij haar fiets. De man is aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten

Helmond: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft maandag het rijbewijs ingenomen van een man van 36 jaar uit Helmond. Medewerkers van het KLPD zagen rond 21.15 uur dat de man op de Verlengde Stationsstraat door het rode verkeerslicht reed. Toen ze hem lieten stoppen, bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,45, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Helmond: Bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft maandag tussen 19.35 en 21.10 uur een snelheidscontrole gehouden op de Vossenbeemd. Van de 380 gecontroleerde voertuigen reden er 30 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 83 km/u. Tussen 15.00 en 18.20 uur werd gecontroleerd op de Varenschut. Van de 1873 gecontroleerde voertuigen reden er 337 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.